Υπεύθυνος για τρεις ληστείες σε τράπεζες ο δραπέτης

Υπεύθυνος για τρεις ληστείες σε τράπεζες ο δραπέτης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται η 34χρονη σύντροφός του, η οποία επίσης συνελήφθη, καθώς και ακόμα ένα άτομο που αναζητείται

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Αττική, ο 33χρονος δραπέτης φυλακών, ο οποίος διέπραττε ληστείες σε τράπεζες. Ο δράστης εντοπίσθηκε, στο πλαίσιο συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μαζί με την 34χρονη σύντροφό του, η οποία επίσης συνελήφθη για υπόθαλψη.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για -κατά περίπτωση- ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, νομοθεσία για τα όπλα και τα ναρκωτικά, περιλαμβάνεται ακόμα ένας Έλληνας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς με τον αναζητούμενο, κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν 3 περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα τραπεζών σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου στην Μεταμόρφωση, στις 2 Σεπτεμβρίου στη Νέα Ιωνία και στις 14 Σεπτεμβρίου στην οδό Μητροπόλεως, στην περιοχή του Συντάγματος.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από την κατοχή τους και σε οικία, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια, 19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 2 πιστόλια με γεμιστήρες που περιείχαν 11 και 14 φυσίγγια αντίστοιχα, 3 γεμιστήρες πιστολιού και 28 φυσίγγια, περίστροφο με 6 φυσίγγια, ταχυγεμιστήρας περιστρόφου και 141 φυσίγγια, νάιλον συσκευασία, με ηρωίνη βάρους 36,67 γραμμαρίων, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim , χρήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 33χρονος από τις 2 Αυγούστου 2021 παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, όπου εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) και αναζητείτο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ο 33χρονος και στο Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής ο δραπέτης

Αν και δεν είχε προκύψει ποτέ ο 33χρονος να είχε ενεργό ρόλο σε τρομοκρατικές ενέργειες ή να συμμετείχε σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ωστόσο διατηρούσε σχέσεις με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και τον προσέλκυαν τέτοιου είδους πεποιθήσεις.

Είχε καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες στην Θεσσαλονίκη και απόπειρες δολοφονίας σε βάρος αστυνομικών που τον είχαν καταδιώξει, καθώς από νωρίς είχε δείξει ότι δεν δίσταζε να σηκώσει και να χρησιμοποιήσει το όπλο εάν ένιωθε «στρυμωγμένος».

Τον Οκτώβριο του 2014 είχε συλληφθεί σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι μαζί με άλλα άτομα στην κατοχή των οποίων είχαν βρεθεί χρήματα και όπλα, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Ο νεαρότερος της «παρέας» είχε θεωρητικές σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τις παρυφές της τρομοκρατίας όμως ο ίδιος ο 33χρονος δεν είχε προκύψει να έχει άμεση σχέση.

Αν και οι Αρχές δεν έχουν πειστεί ότι υπάρχει «άρωμα τρομοκρατίας» στην υπόθεση, στις προσπάθειες εντοπισμού του συγκεκριμένου ατόμου συμμετείχε η Αντιτρομοκρατική, πρωτίστως γιατί τον γνώριζε καλά και γνώριζε και πως να τον εντοπίσει και πως να επέμβει για να τον πιάσουν χωρίς να χυθεί αίμα. Όντως λοιπόν εντοπίστηκαν τα ίχνη του και τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση μέχρι που μπήκε στο ταξί και τον ακολούθησαν οι αστυνομικοί.

Όταν έφτασε στην οδό Κατεχάκη όπου αποβιβάστηκε, αποφασίστηκε τότε μόνο να επέμβουν οι αστυνομικοί για να μην του δώσουν την ευκαιρία να σηκώσει όπλο μπροστά σε κόσμο και με αστραπιαίες κινήσεις τον ακινητοποίησαν. Πάνω του βρέθηκε σακίδιο με βαρύ οπλισμό και καλάσνικοφ με γεμιστήρα, έτοιμο προς χρήση… Με αυτά τα όπλα γυρνούσε διαρκώς στην Αθήνα, όπου αποφάσιζε να μετακινηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version