Είδαν σκοτάδι και μπήκαν: Πογκρόμ από ακροδεξιούς στη Μυτιλήνη

Είδαν σκοτάδι και μπήκαν: Πογκρόμ από ακροδεξιούς στη Μυτιλήνη
Λέσβος. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Περίπου 20 άτομα με κράνη και ρόπαλα “ανέλαβαν δράση” εναντίον μελών ΜΚΟ, φοιτητών, και αλληλέγγυων στη Μυτιλήνη. Μπήκαν σε μαγαζιά και σπίτια ψάχνοντας για "ξένους".

Ομάδα περίπου 20 περίπου νεαρών με κράνη και ρόπαλα αναστάτωσαν το βράδυ της Τρίτης το κέντρο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαίωσαν αστυνομικές αρχές, τις πρώτες μετά τα μεσάνυχτα ώρες στους δρόμους οι συγκεκριμένοι νεαροί ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους.

Ενώ επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής /μεταναστευτικής κρίσης. Σε όλες τις περιπτώσεις επενέβη η Αστυνομία.

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

 Ας σημειωθεί ότι η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα λειτούργησαν στο χωριό της Μόριας αργά το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης. Ελέγχοντας σπίτια και μαγαζιά εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, επενέβη η Αστυνομία μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών. Επίσης η Πυροσβεστική επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού! Φωτιά κατέκαψε και άλλη ερειπωμένη κατοικία στη Μόρια, προχθές Δευτέρα το βράδυ.

Τέλος, με ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Μόριας έγινε γνωστό ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

ΣΥΡΙΖΑ: Τάγματα εφόδου που κινούνται με την ανοχή της κυβέρνησης

Στελέχη της περιφερειακής αρχής -τα οποία κατονόμασε- και «τη ρητορική μίσους που εκπέμπουν» υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Καραβασίλης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα ζήτησε από τον περιφερειάρχη να δηλώσει δημόσια αν συμμερίζεται τις απόψεις συνεργατών του ενώ κάλεσε «σε συνεργασία για να δημιουργηθεί ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο λογικής στο νησί για να αποφευχθούν κι άλλες επικίνδυνες καταστάσεις απ’ ό,τι ζούμε ως τα τώρα». Σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη «ως τάγματα εφόδου ομάδες ακροδεξιών κινούνται ανεξέλεγκτα στην πόλη, με την ανοχή της κυβέρνησης. Είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής όλα αυτά να σταματήσουν αμέσως». Και υπογράμμισε πως «επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι να μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές».

Τέλος ο κ. Καραβασίλης υποστήριξε πως μόνη λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί είναι «η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά μεγάλου αριθμού εγκλωβισμένων στα νησιά στο εσωτερικό της Ελλάδας». Τάχθηκε δε εναντίον της δημιουργίας νέας κλειστής δομής στη Λέσβο σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα