Εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη – Πάρτι με 1.500 άτομα στο ΑΠΘ

Εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη – Πάρτι με 1.500 άτομα στο ΑΠΘ
Thesstoday

Εικόνες συνωστισμού σε πάρτι στο ΑΠΘ αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης εγείρουν προβληματισμό εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Προβληματισμό προκαλούν εικόνες από το πάρτι του Σαββάτου σε προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς παρά τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, δεν έλειψαν οι εικόνες συνωστισμού μέχρι τις πρωινές ώρες με τη συμμετοχή 1.500 ατόμων, οπως καταγράφουν τοπικοί ιστότοποι ενημέρωσης.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Ο πρύτανης του ΑΠΘ διαψεύδει τους αριθμούς

«Το Αριστοτέλειο έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους του», δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι πρυτανικές αρχές από την υπηρεσία φύλαξης του ΑΠΘ, βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αφορούν σε αυθόρμητες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από κάποιες δεκάδες φοιτητών μπροστά από τις Σχολές της Θεολογικής, Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε είσοδος ατόμων σε κλειστούς χώρους, καθώς όλα τα κτίρια είναι κλειδωμένα τις ώρες που το Πανεπιστήμιο δε λειτουργεί.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι «εκτιμήσεις για τον όγκο των συμμετεχόντων φοιτητών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι εξωπραγματικές και δεν προκύπτουν, ούτε από εικόνες που κυκλοφόρησαν, ούτε και από τον όγκο των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν και καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών».

«Μιλάμε για κάποιες δεκάδες φοιτητών, που συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία του campus. Έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση από κεντρικό δρόμο η συμμετοχή έγινε μεγαλύτερη, καθώς η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων φοιτητών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης», διευκρίνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Αντίστοιχες εικόνες με αυτές στο ΑΠΘ καταγράφηκαν και στην πλατεία Αριστοτέλους το ίδιο βράδυ. Νέοι διασκέδασαν χωρίς παρ’ όλα αυτά να τηρηθεί κανένα μέτρο προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το  Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 482 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 46 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 24.932.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα