Φωτιά στη Σαρωνίδα: Πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις

Φωτιά στη Σαρωνίδα: Πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Μεγάλη έκταση και γρήγορες διαστάσεις πήρε η φωτιά στην Σαρωνίδα εξαιτίας των πολλών ακαθάριστων οικοπέδων και των ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους. Έκλεισε η Αθηνών - Σουνίου.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Σαρωνίδα εξαιτίας των πολλών ακαθάριστων οικοπέδων και των ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ, ενώ έκλεισε για προληπτικούς λόγους η Αθηνών Σουνίου.

Από την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους και σπεύδουν ακόμα και τρέχοντας προς την παραλία. Ευτυχώς η εκκένωση έχει γίνει άμεσα και έτσι τουλάχιστον ο κόσμος είναι ασφαλής στην ακτή. Οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει σε αυλές σπιτιών και είναι πολύ πιθανό να έχουν προκληθεί ζημιές, ωστόσο οι πυροσβέστες δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να περιορίσουν την φωτιά και να γλιτώσουν τις περιουσίες.

Στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν, συνολικά επιχειρούν πλέον 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά


Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από την Λ. Καλυβίων, έως την οδό Κρέσνας και η οδός Παπαφλέσσα από την Λ. Καλυβίων έω την οδό Παύλου Μελά.

Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά

Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά στην Σαρωνίδα

Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά στην Σαρωνίδα

Εικόνα από τα πρώτα λεπτά της φωτιά στο Λαγονήσι

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα