Ένας νεκρός σε φωτιά στο πλοίο High Speed 5

Ένας νεκρός σε φωτιά στο πλοίο High Speed 5

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στο High Speed 5, στον μόλο του Κερατσινίου. Ένας 50χρονος ηλεκτρολόγος βρήκε φρικτό θάνατο. Σε εξέλιξη οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς

Φωτιά στο πλοίο High Speed 5 ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, στον μώλο του Κερατσινίου, όπου ήταν αγκυροβολημένο για επισκευή. Οι πρώτοι πυροσβέστες που μπήκαν στο πλοίο, εντόπισαν έναν άνδρα νεκρό.

Πρόκειται για έναν 50χρονο ηλεκτρολόγο, πλήρωμα του HighSpeed. Η σορός του  είναι μη αναγνωρίσιμη, αλλά είναι ο μόνος που έλειπε από την καταμέτρηση.

Η φωτιά κατασβέστηκε λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα.

Στο σημείο επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς 30 πυροσβέστες και 10 οχήματα. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν είναι γνωστό, εάν πάνω στο πλοίο υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. τόνισε όλα τα δηλωμένα συνεργεία που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο για τις επισκευαστικές εργασίες, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Θα ακολουθήσει προανάκριση από λιμενικό και πυροσβεστική για τα αίτια της πυρκαγιάς.

H επίσημη ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας

Την οδύνη της για την απώλεια ενός μέλους του πληρώματος του πλοίου HIGHSPEED 5, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι ενώ αυτό βρισκόταν ελλιμενισμένο στη ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων, εξέφρασε με σημερινή της ανακοίνωση, η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία HELLENIC SEAWAYS.

Η εταιρεία ανακοινώνει, ότι "θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος ενώ θα συνεργαστεί με τις εμπλεκόμενες Αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς".

Ευθύνες επιρρίπτουν τα σωματεία σε υπουργείο Ναυτιλίας και εφοπλιστές

Για ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κάνουν λόγο, σε κοινή ανακοίνωση τους, τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «ο Στεφενσων» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Όπως αναφέρουν «οι ευθύνες του ΥΝΑ και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, γίνονται ακόμα βαρύτερες, γιατί από το τραγικό γεγονός του NORMAN ATLANTIC, και σε άλλα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καμία έκθεση συμβάντων δεν έχει δοθεί, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για να συγκαλύπτουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου».

SHARE:

24Media Network