Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Καταιγίδα Eurokinissi

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από το βράδυ της Κυριακής. Χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα.

Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας από τη νύχτα της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΣΧ1 . Δείκτης επικινδυνότητας με τα 24ωρα ύψη βροχής για τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες η κεντρική Στερεά, η δυτική και η ανατολική Πελοπόννησος, με εξασθένηση των φαινομένων σε αυτές τις περιοχές από τις απογευματινές ώρες και την κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια και τις Σποράδες και πρόσκαιρα τη Θεσσαλία με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες της Δευτέρας

Τα φαινόμενα προοδευτικά θα επηρεάσουν επίσης από τις απογευματινές ώρες τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Σχ2. Το πεδίο των ανέμων για το απόγευμα της Δευτέρας


Τη Δευτέρα στο Αιγαίο θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

Την Τρίτη (05-01-2021) έντονες βροχοπτώσεις θα έχουν τις πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

Δείτε αναλυτικά τα ύψη υετού, τους ανέμους και τις θερμοκρασίες ανά ώρα:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα