Στροφυλιά: Εφιαλτική νύχτα στο σπάνιο οικοσύστημα που καίγεται

Στροφυλιά: Εφιαλτική νύχτα στο σπάνιο οικοσύστημα που καίγεται

Η φωτιά στο δάσος στην περιοχή του Κουνουπελίου συνεχίζει ανεξέλεγκτη το καταστροφικό της έργο. Επιχειρεί στο σημείο μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Αλλάζουν συνέχεια τη φορά τους οι άνεμοι μέσα στο πευκοδάσος. Ολονύχτια η μάχη για τους πυροσβέστες.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία, ωστόσο το πύρινο μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα πλέον, αφού έχει πέσει η ένταση των ανέμων, άρα και η ένταση της φωτιάς.

Το δάσος της Στροφυλιάς

Από το πύρινο μέτωπο που πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του πυκνού πευκοδάσους δεν κινδυνεύει τυχόν κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις αποτελούμενες από 75 άντρες με 33 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι να πέσει εντελώς το σκοτάδι πραγματοποιούσαν συνεχώς ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και δύο καναντέρ.

Η κατάσβεση από τις επίγειες δυνάμεις όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα μέχρι να ξημερώσει και να βρεθούν πάλι σε θέση τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν.

Μιλώντας στο ρ/σ News 24/7 στους 88,6 ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, είπε οτι στο έργο κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις απο Αχαϊα, Κυπαρισσία και άλλες περιοχές. “Το δάσος είναι μεγάλο, ας ελπίσουμε να μείνει εκεί, να μην μεταφερθεί η φωτιά στο υπόλοιπο κομμάτι” πρόσθεσε.

Επί τόπου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Α Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλος και Μπράμος και ο δήμαρχος κ.Μοράντ.

Ο κ. Κατσιφάρας μίλησε στον news247 στους 88,6 και τόνισε τα εξής: “Πρόκειται για ένα σπάνιο οικοσύστημα. Επιχειρούν πάνω από 25 πυροσβεστικά, ένα ελικόπτερο και ένα καναντέρ. Μας προβληματιζούν οι ξαφνικές αλλαγές στη διεύθυνση του αέρα κάτι που διαφοροποιεί την ένταση της φωτιάς.

Πρέπει πάση θυσία να προλάβουμε τη νύχτα, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στην καρδιά του δάσους. Εχουμε ενώσεις δυνάμεις και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και ενημερώθηκε για τις πρώτες ενέργειες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, αλλά και για την κινητοποίηση των δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφεριάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, που μίλησε επίσης στον news247 στους 88,6, τόνισε: “Πρόκειται για μεγάλο έγκλημα. Ευτυχώς τα σπίτια είναι ακόμη μακριά και η φορά των ανέμων οδηγεί τη φωτιά προς τη θάλασσα”. Αφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα