Ελληνικό metoo: Στενεύει ο κλοιός για τον κωμικό

Ελληνικό metoo: Στενεύει ο κλοιός για τον κωμικό
Πρόβα για θεατρικη παράσταση AP

Η κατάθεση της τρίτης καταγγέλλουσας έρχεται να προσθέσει επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του δημοφιλούς κωμικού ηθοποιού, ο οποίος ελέγχεται για τρία κακουργήματα, που σχετίζονται με προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Με το ενδεχόμενο μίας νέας καταγγελίας να μην έχει ακόμη αποκλειστεί, οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν υλικό αναφορικά με τον δημοφιλή κωμικό ηθοποιό, ο οποίος έχει καταγγελθεί για συνολικά τρεις κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ηθοποιός γνωστός τόσο για την πορεία του στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, όσο και για την καριέρα του στο θέατρο, βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στο στόχαστρο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κ. Σπυρόπουλου, ο οποίος μάλιστα, φαίνεται σιγά σιγά να ολοκληρώνει όλες τις προανακριτικές ενέργειές του. Ήδη δέχθηκε και την κατάθεση μίας νεαρής γυναίκας, της τρίτης κατά σειρά, η οποία κατήγγειλε τον κωμικό για απόπειρα βιασμού με χρόνο τέλεσης τον Αύγουστο του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αν και αρχικά ήταν ιδιαίτερα διστακτική να καταθέσει, τελικά -αφού υπέβαλε έγγραφη αναφορά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών- πέρασε το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου όπου παρέμεινε για περίπου τέσσερις ώρες.

Η γυναίκα, ηθοποιός και εκείνη στο επάγγελμα, εμφανίζεται να επιβεβαίωσε όσα ανώνυμα έχει δημοσιεύσει και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, φέρεται να κατέθεσε πως συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Τελικά, όπως έχει αναφέρει η καταγγέλλουσα, οι έντονες αντιδράσεις της, οδήγησαν τον ηθοποιό να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου και εκείνη ουσιαστικά να πηδήξει έξω.

Η μάρτυρας απάντησε σε ερωτήσεις γύρω από τα όσα υποστηρίζει ότι έλαβαν χώρα, ενώ προς επίρρωση των ισχυρισμών της πρότεινε να εξεταστεί ως μάρτυρας φίλη της, στην οποία -όπως υποστηρίζει- της εκμυστηρεύθηκε εκείνες τις ημέρες την επίθεση που δέχθηκε από τον κωμικό. Αυτή η κατάθεση -της προτεινόμενης μάρτυρας- δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία πράξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών, προτού κλητεύσει τον ηθοποιό για να καταθέσει τις έγγραφες εξηγήσεις του ως ύπνος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ωστόσο, οι επόμενες κινήσεις του εισαγγελέα Σπυρόπουλου θα εξαρτηθούν άμεσα από το αν θα φτάσει στα χέρια του κι άλλη καταγγελία σε βάρος του δημοφιλούς ηθοποιού ή αν θα μείνει στις τρεις περιπτώσεις που του έχουν προσκομισθεί. Εφόσον μία τέτοια αναφορά πέσει στην αντίληψη του, είτε μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, όπως έχει γίνει με τις τρεις υπάρχουσες, είτε υποβληθεί απευθείας στον εισαγγελικό λειτουργό, θα προχωρήσει στη διερεύνηση της, προχωρώντας σε νέες μαρτυρικές καταθέσεις.

Τρία κακουργήματα

Ο ηθοποιός πλέον ελέγχεται για τρεις συνολικά πράξεις, το κακούργημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού (επίσης κακουργηματικής φύσεως) που εμφανίζονται να έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014. Μάλιστα, αναφορικά με το πρώτο περιστατικό, ήταν ο εισαγγελέας εκείνος που αναβάθμισε το αδίκημα από απόπειρα βιασμού σε τετελεσμένη πράξη.

Ο καταιγισμός καταγγελιών ξεκίνησε νωρίς για τον ηθοποιό, αφού σχεδόν από την αρχή του ελληνικού #metoo συνάδελφοι του προχώρησαν σε σειρά καταγγελιών τόσο πλημμεληματικού χαρακτήρα (προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας) όσο και κακουργηματικού (απόπειρα βιασμού και βιασμός), αλλά είχαν περάσει το χρόνο παραγραφής (15 έτη) και δεν μπορούσαν να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα