Εμβόλιο Οξφόρδης: Στα μέσα Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί

Εμβόλιο Οξφόρδης: Στα μέσα Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί
Εμβόλιο AstraZeneca shutterstock

Ο καθηγητής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Π. Λιγοξυγκάκης επιβεβαιώνει το υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητάς του εμβολίου της AstraZeneca.

«Το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού στη δόση που θα χρησιμοποιηθεί στους εμβολιασμούς είναι 90%» δήλωσε το πρωί της Τρίτης 24/11 ο καθηγητής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης.

«Απλώς μέσα στην κλινική δοκιμή είχαν γίνει δύο υποδοκιμές: Η μία που έδινε δύο ενέσεις με την υψηλή συγκέντρωση του εμβολίου και μία που έδινε μια χαμηλή δόση σε συνδυασμό με μια δεύτερη υψηλότερη δόση, η οποία έδωσε και το ποσοστό αυτό αποτελεσματικότητας» διευκρίνισε και επιβεβαιώσε ότι το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις με διάστημα δύο εβδομάδων η πρώτη από τη δεύτερη.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τη διάθεση του εμβολίου, ο κ. Λιγοξυγκάκης είπε:

«Το Πανεπιστήμιο μαζί με την AstraZeneca θα υποβάλλουν την αίτηση για την επείγουσα χρήση (του εμβολίου) την επόμενη εβδομάδα. Πιστεύω θα πάρει δύο εβδομάδες για να κοιτάξουν οι ρυμθιστικές αρχές τα νούμερα που θα παραδοθούν από την κλινική μελέτη και κάπου στα μέσα του Δεκέμβρη θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της Βρετανίας. Ακολουθούν τα γηροκομεία και μετά οι ευπαθείς ομάδες» είπε και διευκρίνισε ότι έχει ξεκινήσει η παραγωγή του εμβολίου.

Η AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο αυτό με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους στον αγώνα για την δημιουργία ενός εμβολίου που θα προστατεύει από την Covid-19

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα