Εμβόλιο: Τεράστια ζήτηση για τρίτη δόση – Εξαφανίστηκαν τα ραντεβού με το που άνοιξε η πλατφόρμα

Εμβόλιο: Τεράστια ζήτηση για τρίτη δόση – Εξαφανίστηκαν τα ραντεβού με το που άνοιξε η πλατφόρμα
Εμβολιασμός. George Vitsaras / SOOC

Περισσότεροι από 240.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τρίτη δόση, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας το βράδυ της Παρασκευής.

Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα φαίνεται να κινείται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς από τις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εβολίου κατά του κορονοϊού, οι πολίτες έσπευσαν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Συγκεκριμένα, από το βράδυ της Παρασκευής, που άνοιξε η πλατφόρμα, έως το πρωί του Σαββάτου έχουν κλειστεί περίπου 240.000 ραντεβού για τρίτη δόση και 8.300 ραντεβού για πρώτη δόση.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου και τα ραντεβού για εμβολιασμό έκανε λόγο και ο ΓΓ πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο ίδιος, μιλώντας στο Open, δήλωσε πως το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναμνηστική δόση στους 3 μήνες, προσέλκυσε αρκετούς ανθρώπους, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας, με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως δίνεται προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για πρώτη δόση και στη συνέχεια για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση. Σημείωσε, ακόμη, πως οι καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα ήταν αναμενόμενες, καθώς πολλοί άνθρωποι έσπευσαν αμέσως να κλείσουν άμεσα ραντεβού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version