ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μαζική αντιφασιστική απάντηση στις ακροδεξιές επιθέσεις – 20 προσαγωγές

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μαζική αντιφασιστική απάντηση στις ακροδεξιές επιθέσεις – 20 προσαγωγές
news24/7

Επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία στην περιοχή της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. 20 προσαγωγές ακροδεξιών από τα επεισόδια στην πλατεία Τερψιθέας.

Αντιφασιστική πορεία έλαβε χώρα στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό σύνθημα “έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας”, εκατοντάδες άτομα κρατώντας σημαίες και πανό συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη και το πρωί της Τετάρτης στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν ρυθμικά συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαδήλωσαν περίπου 3.500 άτομα αντιφασιστικών συλλογικοτήτων.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Τερψιθέας που πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, σύλλογοι γονέων και μαθητές μετά τα επεισόδια με ακροδεξιούς που λαμβάνουν χώρα από χθες στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση.

Σύμφωνα με το voria.gr, η αστυνομία προχώρησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε 20 προσαγωγές ακροδεξιών εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη για τον νόμο περί κατοχής όπλων.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και με κάποια άτομα που πρόσκεινται στην ακροδεξιά. Οι δεύτεροι επιχείρησαν να πλησιάσουν τη συγκέντρωση και οι φοιτητικοί σύλλογοι αντέδρασαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

Από νωρίς το απόγευμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο, αύριο, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα