Επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο: Διετάχθη προκαταρκτική εξέταση για εγκληματική οργάνωση

Επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο: Διετάχθη προκαταρκτική εξέταση για εγκληματική οργάνωση
INTIME NEWS

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας για τα βίαια επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο από ακροδεξιά στοιχεία.

Έρευνα για κακουργηματικές πράξεις αναφορικά με τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Νέο Ηράκλειο από ακροδεξιά στοιχεία, ζητά με παρέμβασή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ.

Στην παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφέρεται ότι θα πρέπει να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Άλλωστε και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας με παραγγελία προ ημερών προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει να διερευνηθούν και άλλα αδικήματα ό, τι αφορά στα βίαια επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και κυρίως αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην παραγγελία του τόνισε ότι “έδαφος και αφορμή” για περαιτέρω “δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις. Σχετικώς να μας ενημερώσετε”.

Να σημειωθεί ότι για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο σε φυλάκιση 36 μηνών με αναστολή, ένας από τους επιτιθέμενος που καταγγελεται ως αρχηγός της ομάδας των περίπου 15 ατόμων που επιτέθηκαν στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ.

Το χρονικό των επεισοδίων στο Νέο Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής (3/10) σημειώθηκε νέα επίθεση ακροδεξιών σε εκδήλωση μελών του ΚΕΕΡΦΑ για την συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο.

Περίπου 15 άτομα που ήταν μαυροφορεμένα και χωρίς διακριτικά αλλά με προφανή προέλευση από τον ακροδεξιό χώρο, επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ με κλωτσιές και μπουνιές με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά κάποια άτομα.

Αμέσως μετά την πράξη τους έφυγαν από το σημείο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν στο σημείο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν υπόπτους και να προβούν σε προσαγωγές. Η εκδήλωση συνεχίστηκε ενώ κανείς από τους τραυματίες δεν πήγε σε νοσοκομείο.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι η επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, που μοίραζαν φυλλάδια, τους οποίους χτύπησαν βάναυσα, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν και να χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Ένας χρειάστηκε να παραμείνει για νοσηλεία, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και αποχώρησαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα