Επίθεση ακροδεξιών σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο

Επίθεση ακροδεξιών σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο
Εικόνα από την επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ ΚΕΕΡΦΑ

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση του ΚΕΕΡΦΑ κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, 15 άτομα μαυροφορεμένα χωρίς διακριτικά, τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν, τραυματίζοντας κάποιους ελαφρά.

Νέα επίθεση ακροδεξιών σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (03/10), αυτή τη φορά σε εκδήλωση μελών του ΚΕΕΡΦΑ για την συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο στην Αττική.

Περίπου 15 άτομα που ήταν μαυροφορεμένα και χωρίς διακριτικά αλλά με προφανή προέλευση από τον ακροδεξιό χώρο, επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ με κλωτσιές και μπουνιές με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά κάποια άτομα.

Αμέσως μετά την πράξη τους έφυγαν από το σημείο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν στο σημείο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν υπόπτους και να προβούν σε προσαγωγές. Η εκδήλωση συνεχίστηκε ενώ κανείς από τους τραυματίες δεν πήγε σε νοσοκομείο.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι η επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, που μοίραζαν φυλλάδια, τους οποίους χτύπησαν βάναυσα, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν και να χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Ένας χρειάστηκε να παραμείνει για νοσηλεία, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και αποχώρησαν.

Είναι βέβαιο πλέον πως έχει αρχίσει ένας νέος κύκλος βίας και δεν είναι μεμονωμένα πια τα περιστατικά και είναι εξίσου βέβαιο ότι αυτό θα αποτελέσει λόγο χάραξης νέας στρατηγικής στην ΕΛ.ΑΣ. ειδικά για τις ημέρες που ακολουθούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα