Έπεσαν οι τόνοι στη Βέροια: Οι πρόσφυγες βγήκαν για βόλτα και ψώνια

Έπεσαν οι τόνοι στη Βέροια: Οι πρόσφυγες βγήκαν για βόλτα και ψώνια

Τους 300, εκ των οποίων οι 126 είναι παιδιά, φτάνουν οι πρόσφυγες, που βρίσκονται στο στρατόπεδο "Αρματωλού Κόκκινου". Τι λένε για τους Έλληνες

Ηρεμία επήλθε το Σάββατο στο στρατόπεδο “Αρματωλού Κόκκινου” στη Βέροια, όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες από την Ειδομένη.

Μετά την επίθεση πολιτών στον βουλευτή Γιώργο Ουρσουζίδη και τη ρίψη γουρουνοκεφαλών, οι 300 πρόσφυγες, εκ των οποίων τα 126 παιδιά, που φιλοξενούνται εκεί, είχαν την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους στο φράγμα του Αλιάκμονα και να ψωνίσουν στην Αγία Βαρβάρα.

Το πρωί πάντως, καταστηματάρχης βλέποντας πολλούς πρόσφυγες να έχουν μπει στο μαγαζί της, έκλεισε την πόρτα αρνούμενη να τους εξυπηρετήσει. Στην πορεία όμως, οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο στρατόπεδο και ότι ενδέχεται να επισκεφτούν το χωριό, και δεν προέκυψε άλλο παρόμοιο περιστατικό.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του χωριού, Σπύρος Κουτσιαντής επεσήμανε ότι τα γεγονότα της Παρασκευής δεν εκφράζουν την πλειονότητα των κατοίκων, τονίζοντας ότι πολλοί ήταν αυτοί που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Εντός της ημέρας στο στρατόπεδο θα φτάσουν 100 ακόμα άτομα, με τα οποία θα συμπληρωθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων.

Με τα καλύτερα λόγια μιλάνε οι Σύριοι για τους Έλληνες

Εν τω μεταξύ, οι Σύριοι που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια τόσο για τους νησιώτες που τους υποδέχτηκαν όσο και για τις συνθήκες που βρήκαν στην Αγ. Βαρβάρα. Σε σχόλιά τους για την ένταση που υπήρξε κατά την άφιξη τους, δηλώνουν ότι καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν και κάποιοι που νιώθουν φόβο από τα νέα δεδομένα.

Στόχος τους είναι η μετακίνηση στον Βορρά. “Θέλουμε να πάμε στον Βορρά, όχι γιατί έχουμε κάτι με την Ελλάδα και δεν θέλουμε τους Έλληνες. Στον Βορρά οι συνθήκες είναι καλύτερες οικονομικά και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε για να έχουμε εισόδημα. Εδώ δεν θα μπορέσουμε να έχουμε εισόδημα”.

(Με πληροφορίες από pliroforiodotis.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα