Επίθεση με βιτριόλι: Οι λυγμοί της μητέρας της Ιωάννας και η ανατριχιαστική απολογία της Κακαράντζουλα

Επίθεση με βιτριόλι: Οι λυγμοί της μητέρας της Ιωάννας και η ανατριχιαστική απολογία της Κακαράντζουλα
Η κατηγορούμενη Εφη Κακαράντζουλα Eurokinissi

Η ερώτηση που "λύγισε" τη μητέρα της Ιωάννας και έφερε την Εφη Κακαράντζουλα αντιμέτωπη με το αποτέλεσμα των πράξεων της. Όσα είπε στην απολογία της.

Ήταν η μεγάλη στιγμή. Η ώρα της απάντησης στο μεγάλο “γιατί”. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθόταν στην πλευρά της πολιτικής αγωγής, σημειώνοντας όσα ακούγονταν. Η Έφη Κακαράντζουλα πλησίασε στο βήμα του μάρτυρα στη μέση της αίθουσας. Αστυνομικοί στέκονταν δίπλα και πίσω της. Ο αδελφός της Ιωάννας από το ακροατήριο στεκόταν βράχος στο πλευρό της μητέρας τους. Για περίπου 1,5 ώρες μιλούσε για το Νώντα, την “εμμονή” της, την προμήθεια του βιτριολιού, τις παρακολουθήσεις.

Στην ουσία δεν αναφέρθηκε κάτι που θα άλλαζε τα μέχρι τώρα στοιχεία. Η κατηγορούμενη ζήτησε εμφατικά ένα συγγνώμη στην Ιωάννα, στην οικογένεια της, αλλά και και στους δικούς της ανθρώπους. Πήρε πάνω της όλη την ευθύνη, αποκλείοντας την περίπτωση το κίνητρο να είναι διαφορετικό ή ακόμη και να έλαβε τη βοήθεια τρίτων προσώπων. Άγνωστος ο Πακιστανός που της βρήκε το βιτριόλι, στήριγμα της ο κατά την Ιωάννα φερόμενος συνεργός της.

Η Έφη Κακαράντζουλα μίλησε καθαρά, δυνατά και χωρίς να στρέψει πουθενά αλλού το κέφαλο της, παρά μόνο για να κοιτάξει τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα που έθεσαν τις περισσότερες ερωτήσεις. Ίσως αυτή ακριβώς η απάθεια -ψυχρότητα θα έλεγε κάποιος- να οδήγησε τον πρόεδρο Ροζάκη σε μία ερώτηση που έδειξε πολλά. Στο τέλος των ερωτήσεων του, έδειξε στην κατηγορούμενη τρεις φωτογραφίες, τις οποίες κράτησε τη μία δίπλα στην άλλη και σήκωσε όρθιες για να της δει ξεκάθαρα η μετανιωμένη, όπως ισχυρίστηκε, κατηγορούμενη. Στην πρώτη, φαίνεται το τραυματισμένο πρόσωπο της Ιωάννας μετά την επίθεση, το αποτέλεσμα που το καυστικό υγρό προκάλεσε. Στις άλλες δύο φαίνεται η Ιωάννα την περίοδο της ανάρρωσης.

Στη συνέχεια, μία απλή ερώτηση από το στόμα του προέδρου: “Γιατί το κάνατε;”. Οι λυγμοί της μητέρας της Ιωάννας γέμισαν την αίθουσα, ενώ η Εφη Κακαράντζουλα ήρθε αντιμέτωπη με το αποτέλεσμα των πράξεων της. “Ήθελα να εκδικηθώ…” ψέλλισε κάποια στιγμή, ενώ λίγο μετά είπε: “Σίγουρα ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν και για τίποτα να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και να υποφέρουν δύο οικογένειες…”. Μόνο που για την Ιωάννα Παλιοσπύρου η ενέργεια της κατηγορουμένης στοίχισε πολύ περισσότερο από μια απλή… ταλαιπωρία.

Η κατηγορούμενη μίλησε για το “έντονο αίσθημα εκδίκησης” που ένιωσε και την “εμμονή”, εμμένοντας στο ότι η ζήλια και οι υπόνοιες ότι ο Νώντας μπορεί να ενδιαφερόταν για την Ιωάννα μπορούσε να προκαλέσει όλο αυτό το κακό. Για εκείνη, η Ιωάννα ήταν έντιμη και διέγραψε το Νώντα από το Facebook, όταν της το ζήτησε, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν ήταν αρκετό. “Ήμασταν γνωστές όχι φίλες και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί” θα εξηγήσει.

Κατά την απολογία της, η Έφη Κακαράντζουλα απέδωσε ευθύνες και στους δύο -Νώντα και Ιωάννα- αν και εξήγησε πως ακόμη κι έτσι δεν δικαιολογείται η πράξη της. “Αν δεν έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι, αλλά δεν με καθησύχαζε…” είπε για το Νώντα, τον οποίο -όπως είπε- ρωτούσε για το αν είχε σχέσεις με την Ιωάννα, όμως εκείνος δεν έδινε ξεκάθαρες απαντήσεις. Όσο για την Ιωάννα, ο διάλογος της κατηγορούμενης με τον εισαγγελέα Μαστραντωνάκη είναι κατατοπιστικός:

Εισαγγελέας: Θέλατε να της προκαλέσετε ζημιά για να μην είναι όμορφη;

Κατηγορούμενη: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου

Εισαγγελέας: Σήμερα θεωρείτε ότι έφταιξε κάπου

Κατηγορούμενη: Ναι. Στο ότι με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη. Για κανέναν λόγο.

Σωρεία ερωτήσεων δέχθηκε και ως προς την προμήθεια του καυστικού υγρού. Οι απαντήσεις γύρω από το πρόσωπο που της έδωσε το “λευκό μπουκάλι με το μπλε καπάκι” έδειξαν ότι το δικαστήριο δεν επρόκειτο να λάβει περισσότερα στοιχεία. Ένας άνδρας πακιστανική καταγωγής που μιλούσε καλά ελληνικά έτυχε να βρίσκεται έξω από ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η Έφη Κακαράντζουλα προσπαθούσε να δει αν μπορούσε να προμηθευτεί βιτριόλι. Εκείνος τη διαβεβαίωσε ότι θα της βρει αυτό που χρειαζόταν όπως και έκανε μετά από τρεις ημέρες. Κανένα άλλο στοιχείο για αυτή την επαφή δεν έγινε γνωστό.

“Από τα ακούσματα που είχα δεν ενδείκνυται σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνει. Δεν δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Είμαι υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» ισχυρίστηκε στο δικαστήριο. Εύλογη λοιπόν, ήταν η ερώτηση του προέδρου γιατί επέλεξε το βιτριόλι, αφού όπως υποστηρίζει ήθελε απλά να βλάψει την Ιωάννα και όχι να την σκοτώσει.

Πρόεδρος: Καυστικά υγρά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβες, είναι πολλά. Γιατί διαλέξατε αυτό που δεν μπορούσατε να βρείτε εύκολα;

Κατηγορούμενη: Τι να πω τώρα εγώ; Δεν θα έκαναν κάτι, δεν προκαλούν ζημιά.

(….)

Εισαγγελέας: Είχατε σκεφτεί να της προκαλέσετε βλάβη με άλλο μέσο; με μαχαίρι;

Κατηγορούμενη: Το μαχαίρι είναι φονικό όπλο.

Εισαγγελέας: Θέλετε λοιπόν να την εκδικηθείτε; Τι μορφή είχε αυτή η εκδίκηση στο μυαλό σας. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή;

Κατηγορούμενη: Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή. Έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα αμφιβολίες. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης, έλεγα τι να κάνω. Είδα στην τηλεόραση για κάποια επίθεση με βιτριόλι.

Οι ερωτήσεις ήταν περιορισμένες αναφορικά με τις διάφορες αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο η κατηγορούμενη, όπως έχει προκύψει από τα έγγραφα της δικογραφίας.

Πρόεδρος: Αυτές οι αναζητήσεις για όπλο τι ήταν;

Κατηγορούμενη: Δεν τις έκανα για να κάνω κακό στην Ιωάννα, αλλά σε εμένα. Ήταν οι ημέρες και έσφιγγε ο αστυνομικός κλοιός.

Η ημέρα της επίθεσης

Κατηγορούμενη: Πήγα στην εργασία της, κατέβηκα στο υπόγειο και περίμενα. Όταν ανέβηκα αυτή ήταν μπροστά στο ασανσέρ και ήμουν στο πλάι όταν το έριξα. Αυτή γύρισε αριστερά όπως το πέταξα και έπεσε στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Προεδρος: Πώς ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωαννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.

Προεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Προεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Προεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξαναπήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το συναίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Προεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα