Επίθεση με βιτριόλι: Τι ρόλο μπορεί να παίξει η ποσότητα του οξέος στη δίκη

Επίθεση με βιτριόλι: Τι ρόλο μπορεί να παίξει η ποσότητα του οξέος στη δίκη
Η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι

Η ποσότητα του οξέος που εκτοξεύτηκε από τον άγνωστο-μέχρι στιγμής-δράστη στην άτυχη 34χρονη στην Καλλιθέα θα παίξει το δικό της ρόλο όταν η υπόθεση φτάσει στη δικαιοσύνη.

Μία τοποθέτηση του Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν Δημήτρη Σούρα σχετικά με την υπόθεση της 34χρονης η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα δημιούργησε αίσθηση.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα τόνισε τα εξής: “Μετρήσανε την ποσότητα του θειικού οξέως και ανάλογα με την ποσότητα θα υπάρξει ποινή. Κανένας δεν σκέφτηκε ότι ακόμα και με μια μικρή ποσότητα και με ένα κάψιμο, μπορείς να φτάσεις σε ζωτικά όργανα και μπορείς μέσα στην εντατική, όπου φιλοξενείσαι για 24 ώρες μέχρι να δούμε πώς πάνε τα πράγματα, να κάνεις μια υποτροπή με τους πνεύμονες ή την καρδιά και να πεθάνεις. Πώς περιμένουμε, λοιπόν, να μετρήσουμε την ποσότητα για να το ονομάσουμε έγκλημα; Δεν μετράει η ποσότητα, μετράει το πώς γίνεται”.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Θα εξαρτηθεί, πράγματι, από την ποσότητα του θειικού οξέως το ύψος της ποινής του δράστη όταν η υπόθεση φτάσει στη δικαιοσύνη; Η απάντηση είναι ναι!

Σύμφωνα με αξιόπιστες νομικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το news24/7 η ποσότητα θα καθορίσει τον πάντα κομβικό παράγοντα της πρόθεσης.

Τουτέστιν αν η ποσότητα, μετά την ακροαματική διαδικασία αποδειχθεί λίγη, τότε δεν θα μπορεί να στοιχειοθετηθεί η πρόθεση και οι δικαστές να συνάγουν τα ανάλογα συμπεράσματα.

Αν, αντιθέτως, αποδειχθεί ότι η ποσότητα ήταν αρκετή, τότε αυτομάτως σχεδόν η πρόθεση στοιχειοθετείται και ανάλογα με τα υπόλοιπα ευρήματα και τις καταθέσεις αποδίδεται και η σχετική ποινή.

Προφανέστατα, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ποσοτικό όριο πάνω ή κάτω από το οποίο εξάγεται το απαραίτητο συμπέρασμα. Αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο θα είναι οι καταθέσεις των γιατρών που εξέτασαν την άτυχη κοπέλα, ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση.

Κάμερα “έπιασε” τη γυναίκα που το έριξε στη 34χρονη

Πιο κοντά στον εντοπισμό της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα βρίσκονται άλλωστε, οι Αρχές.

Όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης, προέκυψαν νέα πλάνα από κάμερα του κυκλώματος ασφαλείας που “πιάνει” τη γυναίκα η οποία θεωρείται ως ύποπτη για την επίθεση. Η γυναίκα φαίνεται να φοράει μάσκα, σκούφο, είναι μετρίου αναστήματος και αδύνατη. Οι Αρχές προσπαθούν να εξάγουν περισσότερα συμπεράσματα από το βιντεοληπτικό υλικό παρότι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα “καθαρής” ανάλυσης.

Η 34χρονη έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ την περασμένη Τετάρτη στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου εργάζεται, επί της Λ. Θησέως 214, στην Καλλιθέα.

Η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτιρίου και όπως όλα δείχνουν ανέμενε το θύμα της να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί. Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η άλλη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Στην είσοδο δεν υπάρχει κάμερα, ωστόσο υπάρχουν κάμερες από άλλα σημεία. Τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα με την αστυνομία να προσπαθεί και σήμερα να πάρει κατάθεση από την 34χρονη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα