Επίθεση στο μετρό: Απολογούνται στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι

Επίθεση στο μετρό: Απολογούνται στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι
Απολογία στον ανακριτή των δύο ανηλίκων αδελφών 15 και 17 ετών που φέρονται ως δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ. Eurokinissi

Στον ανακριτή έχουν οδηγηθεί οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για την άγρια επίθεση στο σταθμάρχη του μετρό. Τι είπε η μητέρα τους. Νέο βίντεο με την επίθεση.

Στον ανακριτή απολογούνται οι δύο νεαροί ηλικίας 15 και 17 ετών, που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό στον σταθμό της Ομόνοιας, την περασμένη Πέμπτη.

Τα δύο αδέρφια αντιμετωπίζουν την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ενώ κατηγορούνται και για απείθεια.

Σύμφωνα με τον νόμο, για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση, εφόσον ο δράστης έχει “καθαρό μητρώο” και δεν έχει καταδίκες για ανάλογα αδικήματα.

Οι δύο νεαροί ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη του μετρό όταν εκείνος τους ζήτησε να φορέσουν τη μάσκα τους και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον σταθμάρχη, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα , ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.


Σε δεύτερο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται καρε καρε όλο το χρονικό της επίθεσης, από τη στιγμή που τα τρία άτομα αποβιβάζονται από τον συρμό μέχρι την επίθεση και τα ανηλεή χτυπήματα του 15χρονου και του 17χρονου στον σταθμάρχη που έχει σωριαστεί στο έδαφος. Τα δύο αδέρφια και ο σταθμάρχης εμφανίζονται αρχικά να λογομαχούν, ενώ ο ένας εκ των δύο ανηλίκων αρχικά βλέπει εκσφενδονίζει με μανία ένα κουτάκι από αναψυκτικό προς το θύμα, το οποίο κατάφερε να το αποφύγει, ενώ στη συνέχεια δέχεται το πρώτο χτύπημα στο πρόσωπο.

Ακολούθως, ο σταθμάρχης φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού να ακολουθεί τους δύο ανήλικους που αρχικά κατευθύνονται προς άλλη κατεύθυνση από αυτή που τελικά διέφυγαν και σε εκείνο το σημείο ήταν που τα δύο αδέρφια άρχισαν να το χτυπούν με μανία.

Οι δύο ανήλικοι τέθηκαν υπο κράτηση ενώ στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, ειδικός φρουρός ο οποίος με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπεράσπιση των δύο αδελφών δηλώνει πως οι ανήλικοι έχουν μετανιώσει για την αποτρόπαια πράξη τους και επιθυμούν να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έκαναν. Αναφέρουν, επίσης, οι συνήγοροι πως τα δύο αδέλφια εμμένουν σε όσα φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς, στους οποίους απέδωσαν την αντίδραση τους σε έντονη πρόκληση που δέχθηκαν από την πλευρά του θύματος.

Ο συνήγορος του αστυνομικού δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.

Η μητέρα του 17χρονου και του 15χρονου έκανε λόγο για “κατακρεούργηση” της δημόσιας εικόνας των δύο παιδιών και της οικογένειας, είπε πως θα σταθεί στο πλευρό του σταθμάρχη και σε οικονομικό επίπεδο, ωστόσο τον κατηγόρησε για τη στάση του πριν δεχτεί την επίθεση λέγοντας χαρακτηριστικά πως “έκανε τον τραμπούκο μέσα στο βαγόνι, τους έλεγε “βγείτε και θα σας φτιάξω κωλόπαιδα”, έβρισε το σπίτι τους και χτύπησε τον έναν.

“Προσπαθούμε να τα αποδείξουμε όλα αυτά. Να βγει ο κύριος και να αναλογιστεί τις ευθύνες του”, δήλωσε στην κάμερα του MEGA η μητέρα των δύο ανηλίκων, η οποία απολογήθηκε μεν για την πράξη τους, ωστόσο, υποστήριξε ζήτησε από τον σταθμάρχη “να αναλογιστεί τι τους έχει κάνει”.

Ο ίδιος ο σταθμάρχης περιγράφοντας το πως βίωσε την επίθεση, ανέφερε στον ΑΝΤ1 τον διάλογο που είχε με τους δράστες και στο χρονικό του ξυλοδαρμού του, ενώ είπε πως οι δύο επιβάτες τον χτύπησαν με μεγάλη μανία, σαν να ήθελαν να σκοτώσουν.

Ο 53χρονος ανέφερε πως τους μίλησε όπως θα μίλαγε στα παιδιά του, δηλώνοντας σοκαρισμένος με το μένος των δραστών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα