Έρευνα: Καλύτερος του Ζέρβα ο Μπουτάρης – Ποια τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης

Έρευνα: Καλύτερος του Ζέρβα ο Μπουτάρης – Ποια τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Γιάννη Μπουτάρη INTIME

Έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς θέλουν νέο δήμαρχο στην πόλη. Καλύτερο αποτύπωμα ο Μπουτάρης έναντι Ζέρβα.

Μεγάλη έρευνα του MyPortal.gr που διενήργησε η εταιρεία Alco καταγράφει την άποψη των Θεσσαλονικέων για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα της πόλης.

Συγκεκριμένα στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Alco από τις 12 ως τις 19 Απριλίου σε 700 άτομα που ψηφίζουν στο δήμο Θεσσαλονίκης, το 60% των θεσσαλονικέων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον Δήμαρχο έναντι ποσοστού 33% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Οι περισσότεροι θεωρούν πως ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ήταν καλύτερος ως δήμαρχος από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στην ερώτηση “θεωρείτε πως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι καλύτερα, στα ίδια επίπεδα ή χειρότερος από τον προκάτοχό του Γιάννη Μπουτάρη”, το 35% τον βρίσκει χειρότερο έναντι του προκατόχου και το 24% καλύτερο ενώ το 38% τους θεωρεί στο ίδιο επίπεδο.

Επίσης, το 59% τάσσεται υπέρ της εκλογής στις δημοτικές εκλογές του 2023 ενός νέου προσώπου. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση “πιστεύετε ότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας πρέπει να επανεκλεγεί ή να εκλεγεί νέο πρόσωπο”, υπέρ νέου προσώπου τάσσεται το 59% ενώ το 29% επιθυμεί την επανεκλογή του κ. Ζέρβα.

Η έρευνα καταγράφει και μια σειρά προβλημάτων της πόλης στα οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης βαθμολογείται από τους πολίτες αρνητικά, με αιχμή ζητήματα της καθημερινότητας όπως κυκλοφοριακό, στάθμευση και καθαριότητα.

Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό το 68% αξιολογεί το έργο της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης αρνητικά, όπως και το 66% για τους χώρους στάθμευσης, το 63% για τα πεζοδρόμια, το 52% για την καθαριότητα και το 43% για τα έργα.

Αντίθετα, θετικό είναι το ισοζύγιο θετικών/αρνητικών απόψεων για θέματα όπως το πράσινο, πολιτισμός-αθλητισμός, σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα