Έρευνα στην κλινική "Ταξιάρχαι" από επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ(EUROKINISS/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ(EUROKINISS/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησε έλεγχο στην κλινική "Ταξιάρχαι" μετά τους θανάτους και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν, για να δει αν έγινε εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Επιτόπιο έλεγχο στην ιδιωτική κλινική "Ταξιάρχαι" διενήργησε την Παρασκευή κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμόρφωση της επιχείρησης στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, μετά τους θανάτους και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν.

Από την έρευνα των επιθεωρητών καταγράφηκαν αρχικές διαπιστώσεις σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας της κλινικής στο Περιστέρι και ιδιαίτερα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ενώ ζητήθηκαν και σειρά εγγράφων και λοιπών ελεγκτικών πειστηρίων.

Ο έλεγχος διενεργείται αυτεπαγγέλτως σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και όταν ολοκληρωθεί θα συνταχθεί πόρισμα για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία υπάρχει επικοινωνία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΑΔ, η ανεξάρτητη αρχή προγραμματίζει ανάλογους ελέγχους και σε άλλες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και ιδιωτικών δομών παροχής υπηρεσιών υγείας με αντικείμενο την αξιολόγηση με τους κανόνες και τα μέτρα αποφυγής διασποράς του ιού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας, Νίκος Χαρδαλιάς, Covid-19
SHARE: