Εθνική Πινακοθήκη: Έλεγχο της γνησιότητας των δύο έργων θα ζητήσει ο ανακριτής

Εθνική Πινακοθήκη: Έλεγχο της γνησιότητας των δύο έργων θα ζητήσει ο ανακριτής
Οι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν κατά την συνέντευξη Τύπου της ΕΛΑΣ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Πραγματογνωμοσύνη για τη γνησιότητα αναμένεται να ζητήσει ο ανακριτής για τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν που βρήκαν οι αστυνομικές αρχές.

Τη διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να εξακριβωθεί αν οι δύο πίνακες που βρήκαν οι αρχές είναι πράγματι οι γνήσιοι που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη, πρόκειται να διατάξει ο 6ος τακτικός ανακριτής.

Μετά τη μαραθώνια απολογία του κατηγορουμένου, ο δικαστικός λειτουργός κατά πληροφορίες, να ζητήσει να δώσουν κατάθεση και οι υπεύθυνοι της Εθνικής Πινακοθήκης, για να επιβεβαιώσουν την κυριότητα των πινάκων. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει εκτίμηση των έργων, ούτως ώστε να μπορέσει ο ανακριτής να βεβαιωθεί ότι θα αποδώσει τη σωστή κατηγορία στον 48χρονο πρώην οικοδόμο. Κι αυτό γιατί θα είναι διαφορετική η ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου, εάν η αξία τους υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα της απόδοσης θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα από τους κύριους κατόχους των έργων, το οποίο θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα