Εξαδάκτυλος: Σταδιακό και όχι άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Εξαδάκτυλος: Σταδιακό και όχι άμεσο άνοιγμα των σχολείων
Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στγμιότυπα από το 6ο Δημοτικό σχολείο στο Μενίδι,Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Κατανοούμε την αναγκαιότητα αλλά δεν είμαστε σε μια ήρεμη κατάσταση" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων.

“Στον αέρα” παραμένει το θέμα της ημερομηνίας του ανοίγματος των σχολείων, καθώς οι προτάσεις που ακούστηκαν στην συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, την Τρίτη (29/12) ήταν πολλές και διαφορετικές.

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. “Κατανοούμε την αναγκαιότητα”, τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Mega, ωστόσο επισήμανε πως “δεν είμαστε σε μια ήρεμη κατάσταση”.

Ορόσημο για την επιστροφή στα θρανία θα είναι η μείωση των “σκληρών αριθμών της πανδημίας”, αλλά και η σταθεροποίησή τους. “Το όριο ασφαλείας για μένα είναι διψήφιο”.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκτίμησε επίσης, ότι η επιστροφή των μαθητών θα πρέπει να είναι σταδιακή “για να εκτιμηθεί η επίδραση του κάθε βήματος”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα