Εξωδικαστικός συμβιβασμός: 59.000 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: 59.000 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον
PIXABAY.COM

Ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τη διαδικασία υποβολής αίτησης και το ύψος του ιδιωτικού χρέους.

Πενήντα εννέα χιλιάδες επιχειρήσεις (μεταξύ των οποίων αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες) έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, 5.500 αιτήσεις έχουν γίνει και από αυτές οι 1.000 έχουν ολοκληρωθεί. Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

"Η διαδικασία -συνέχισε- για να υποβάλεις την αίτηση παρατείνεται για ένα έτος. Μόλις καταθέτεις την αίτηση υπάρχει προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Ετοιμάζονται αλλαγές για την απλοποίηση των διαδικασιών, όπως να έχουμε ηλεκτρονικά το ποινικό μητρώο".

ADVERTISING

Σε σχέση με το ύψος του ιδιωτικού χρέους εξήγησε ότι "τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες είναι 85 δισ, τα χρέη στην εφορία 100 δισ, στα ασφαλιστικά ταμεία 35 δισ, ενώ υπάρχει ένα άγνωστο ποσό, το τι χρωστάει ο ένας στον άλλο, για παράδειγμα εταιρείες στους εργαζόμενους. Το μισό από αυτό το ιδιωτικό χρέος είναι πλασματικό, είναι δηλαδή οι προσαυξήσεις, αλλά είναι πολύ δύσκολο να διαχωριστεί στην πράξη".

SHARE:

24Media Network