Φολέγανδρος: Η ώρα του ανακριτή για τον 30χρονο δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Ο 30χρονος φίλος της 26χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Φολέγανδρο

Ενώπιον του ανακριτή Νάξου αναμένεται να βρεθεί ο 30χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Οι επόμενες κινήσεις του ανακριτή.

Την «κακιά στιγμή» και τη «φάση» που «χάλασε» καλείται να εξηγήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης ο 30χρονος δράστης της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Μόλις μία ημέρα μετά την κηδεία της 26χρονης και με τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας να προσηγορούν στο ότι πρόκειται για μία ακόμα γυναικοκτονία, ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή Νάξου για να απολογηθεί.

ADVERTISING

Η υπερασπιστική του γραμμή δεν αναμένεται να έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα όσα έχει υποστηρίξει προανακριτικά. Δηλαδή πως δεν είχε πρόθεση ούτε είχε προσχεδιάσει την ανθρωποκτονία, καθώς και ότι αμέσως μετά την εγκληματική του πράξη έσπευσε να βοηθήσει το θύμα κατεβαίνοντας στη θάλασσα.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος θα κληθεί να απαντήσει και στο γεγονός ότι, όπως προέκυψε και από τη νεκροψία - νεκροτομή, δεν βοήθησε τελικά την κοπέλα, αλλά την εγκατέλειψε με αποτέλεσμα εκείνη να πνιγεί, αφού ήδη βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση από τα χτυπήματα που δέχθηκε κατά την πτώση της.

Ο δικαστικός λειτουργός που μαζί με τον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση του 30χρονου, αναμένεται να λάβει υπόψιν και το ότι στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς υπάρχουν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, και σημάδια που ενισχύουν τη θέση ότι ο κατηγορούμενος τη χτύπησε όταν βρίσκονταν έξω από το αυτοκίνητο και αφού λογομάχησαν.

Η ολοκλήρωση της απολογίας θα σημάνει τη συνέχιση των ερευνών για τον ανακριτή Νάξου, ο οποίος θεωρείται μονόδρομος ότι θα εκδώσει ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον 30χρονο.

Οι επόμενες κινήσεις

Ήδη, η πλευρά της οικογένειας αναμένεται αμέσως μετά να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς ενίσχυση της κατηγορίας. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη δηλώσει ότι θα υποβάλει σειρά αιτημάτων με πρώτο και βασικό το άνοιγμα των ηλεκτρονικών συσκευών (κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικό υπολογιστή) της Γαρυφαλλιάς, με στόχο τον εντοπισμό των συνομιλιών μεταξύ του ζευγαριού.

Με τον τρόπο αυτό ενδέχεται να φανούν οι μεταξύ τους σχέσεις, καθώς και η συχνότητα των εντάσεων, που ενδεχομένως είχαν οι δυο τους κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φολέγανδρος, Γυναικοκτονία, Δικαιοσύνη, δολοφονία, Έγκλημα
SHARE:

24Media Network