Φόνος ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Απούσα από τη δικαστική αίθουσα η γυναίκα που τον “παγίδεψε”

Φόνος ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Απούσα από τη δικαστική αίθουσα η γυναίκα που τον “παγίδεψε”
Εφετείο Αθηνών, φωτογραφία αρχείου George Vitsaras / SOOC

Δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα η γυναίκα που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κολτσίφη, το 2013 στη Δάφνη. Τι κατέθεσε η μητέρα της.

Απούσα από τη δικαστική αίθουσα ήταν σήμερα η γυναίκα, που φέρεται να βοήθησε τους τρεις συγκατηγορουμένους της να ληστεύουν και στη συνέχεια να σκοτώσουν τον 30χρονο ενεχυροδανειστή Γιώργο Κολτσίφη, μέσα στο διαμέρισμα του στη Δάφνη το 2013.

“Το παιδί μου είχε πάντα πρόβλημα με την παχυσαρκία. Δεν έβγαινε έξω λόγω εμφάνισης. Δεν είχε σχέσεις. Όταν γνώρισε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. τους συγκατηγορούμενούς της) που της έδειξαν ενδιαφέρον εκείνη χάρηκε” υποστήριξε η μητέρα της κατηγορούμενης καταθέτοντας.

Η μάρτυρας βρέθηκε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την προηγούμενη εφετειακή απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί την κατηγορούμενη σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, για την οποία της έχουν επιβληθεί τα ισόβια δεσμά. Πλέον το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί αν τελέστηκε από την κατηγορούμενη το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία, καθώς σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, η συνδρομή της ήταν «η διευκόλυνση της εισόδου των συγκατηγορουμένων της στο διαμέρισμα του θύματος (άφησε αρχικά ανοικτή την θύρα της κεντρικής εισόδου της οικοδομής, στην οποία διέμενε ο παθών και στη συνέχεια ειδοποίησε τηλεφωνικά τους συγκατηγορούμενούς της να ανέβουν στο διαμέρισμα) και η φυσική παρουσία της κατά τη διενέργεια των πράξεων των αυτουργών (οι οποίοι προέβησαν σε ακινητοποίηση με κτυπήματα, δέσιμο και φίμωση του θύματος, που είχαν ως αποτέλεσμα την επέλευση του θανάτου του)».

Παράλληλα, το δικαστήριο απασχόλησε και η ποινή των τριών συγκατηγορουμένων της, η οποία πρέπει να επιμετρηθεί εκ νέου με βάσει τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, οι οποίες είναι επιεικέστερες. Στη δίκη κατέθεσαν και άλλοι συγγενείς των καταδικασθέντων, ζητώντας κάποιοι εξ αυτών συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας θα συνεδριάσει ξανά στις 13 Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να εκφωνήσει την απόφαση του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα