Φωτιά στο Λουτράκι: Μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν μοναστήρια και γηροκομείο

Φωτιά στο Λουτράκι: Μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν μοναστήρια και γηροκομείο

Δεν πρόλαβε να οριοθετηθεί η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα του Σαββάτου ανάμεσα στα Πίσια και το Σχίνο και ξέσπασε νέα φωτιά στην Περαχώρα, αυτή την φορά λίγο έξω από το νεκροταφείο Λουτρακίου με κατεύθυνση το βουνό. Εκκενώθηκαν δύο μοναστήρια και ένα γηροκομείο.

Τουλάχιστον ύποπτο είναι αυτό που συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Λουτράκι το τελευταίο 24ωρο με τις απανωτές φωτιές. Δεν πρόλαβε να οριοθετηθεί η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα του Σαββάτου ανάμεσα στα Πίσια και το Σχίνο και ξέσπασε νέα φωτιά στην Περαχώρα, αυτή την φορά λίγο έξω από το νεκροταφείο Λουτρακίου με κατεύθυνση το βουνό.

Μάλιστα, στο σημείο χρειάστηκε να εκκενωθούν ένα γηροκομείο που βρίσκεται στον περιφερειακό και δύο μοναστήρια, του Οσίου Ποταπίου και του Προφήτη Ηλία, ενώ ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στην Κορινθία, αυτή την φορά στις Κεχριές, αρκετά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, το οποίο όμως πλέον βρίσκεται σε ύφεση.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Οι δυνάμεις στο Λουτράκι ενισχύονται συνεχώς, ενώ στο σημείο έχει μεταβεί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με την ειδική ομάδα πρώτης απόκρισης της Πολιτικής Προστασίας.

Τη νύχτα συνεχίστηκε η μάχη με τις φλόγες, την οποία δυσκολεύει το γεγονός ότι το πύρινο μέτωπο μαίνεται από την πόλη του Λουτρακίου σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και δασικό ανάγλυφο. Το βράδυ έφτασαν ακόμα περισσότερες ενισχύσεις για τις επίγειες δυνάμεις που πλέον αποτελούνται από 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν ρίψεις νερού δύο καναντέρ.

Πρόσθετα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στον Έβρο και έτσι με όλα τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα οριοθετημένα και σε έλεγχο, όλο το βάρος της Πυροσβεστικής πέφτει στο Λουτράκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα