Φωτιά σε Αχαΐα και Ηλεία: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες – Ενισχύονται τα εναέρια μέσα

Φωτιά σε Αχαΐα και Ηλεία: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες – Ενισχύονται τα εναέρια μέσα
Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής επιχειρεί στην Ηλεία Eurokinissi

Ολονύχτια ήταν η μάχη στα χωριά της Ηλείας από την φωτιά που επεκτάθηκε από την Αχαΐα και άνοιξε σε τέσσερα μέτωπα. Εκκενώθηκαν οικισμοί. Ισχυρές εναέριες δυνάμεις με το πρώτο φως του ήλιου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη της των πυροσβεστικών δυνάμεων, μετά από ολονύχτια επιχείρηση, στα τέσσερα μέτωπα της μεγάλης φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και μαίνεται στις Πόρτες Αχαϊας, περνώντας σύντομα εντός του Νομού Ηλείας.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για συνολικά τέσσερις οικισμούς, την Βάλμη, τον Κότρωνα, τα Καραγιαννέϊκα και τα Δαλαμπουρέϊκα.

Με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν εκ νέου τα εναέρια μέσα μπαίνοντας κι αυτά στη μάχη για ρίψεις από αέρος, για να ενσωματωθούν στις επίγειες δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 195 άντρες της Πυροσβεστικής με 48 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Επίσης, επιχειρούν 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Υπάρχουν κάποιες φλόγες σε ένα δύσβατο μέρος από Χαραυγή προς Πόρτες. Επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Υπάρχουν απλά κάποιες αναζοπυρώσεις. Ως προς τα αίτια, είναι ύποπτα, αλλά περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Σήμερα ή αύριο θα πάει στο σημείο το ανακριτικό”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Μήνυμα του 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων

Μήνυμα μέσω 112 στάλθηκε σε όλους όσοι βρίσκονται στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας να εκκενώσουν άμεσα προς το Αγραπιδοχώρι λόγω δασικής πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες προστασίας: https://bit.ly/32VyYzm».

Σε Γενική Επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Καλύτερη η εικόνα στην Λευκάδα

Στην άλλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας σε θαμνώδη και δασική έκταση, δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ενώ το πύρινο μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα. Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα