Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Θέα

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Θέα
Φωτιά στα Βίλια Eurokinissi

Δεύτερη νύχτα αγωνίας για τα Βίλια - Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές εστίες φωτιάς, με το πρόβλημα να εντοπίζεται ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Θέα. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι να επειχειρούν τα εναέρια μέσα.

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα, δεύτερη στη σειρά, ήταν η χθεσινή στα Βίλια καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο. Η εικόνα στο πύρινο μέτωπο είναι σήμερα βελτιωμένη, με το πρόβλημα να εντοπίζεται ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Θέα. Οι φλόγες απομακρύνθηκαν από τον οικισμό στα Βίλια και κρατήθηκαν στην κορυφογραμμή των βουνών.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι να επειχειρούν τα εναέρια μέσα, δίνοντας ανάσα στις επίγειες δυνάμεις  της Πυροσβεστικής που έδωσαν ολονύχτια μάχη να μην επεκταθεί η πυρκαγιά που κατακαίει το παρθένο δάσος στο Όρος Πατέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μεγάλο κίνδυνο διατρέχει ο Προφήτης Ηλίας, ενώ απειλούνται το Παλαιχώρι και η Θέα, δύο οικισμοί που είχαν λάβει χθες, Τρίτη, μήνυμα για εκκένωση. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στον οικισμό Θέα δεν μπορούσαν να ανέβουν στο βουνό και να επιχειρήσουν επειδή η περιοχή είναι δύσβατη.

Μέχρι αργά το βράδυ κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη για την προστασία των Βιλίων.

Σε επιφυλακή βρίσκονταν επίσης και οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι στον Άγιο Σωτήρα, καθώς ο άνεμος, αν και όχι μεγάλης έντασης, έπνεε προς εκείνη την κατεύθυνση.

Χθες το βράδυ, οι φλόγες απείλησαν και τον οικισμό του Αγίου Γεωργίου, όπου κάηκαν ολοσχερώς κάποια σπίτια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο το μέτωπο έχει μήκος 10 χιλιόμετρα. Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή.

Στο σημείο επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο Όλυμπος. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 8 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα