Φωτιά σε Κάρυστο και Έβρο – Αναζωπυρώσεις στη Σάμο

Φωτιά σε Κάρυστο και Έβρο – Αναζωπυρώσεις στη Σάμο
Πυρκαγιά (Φώτο αρχείου) Eurokinissi

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη Σάμο δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, που βρίσκεται αντιμέτωπη με αρκετές αναζωπυρώσεις. Ενισχύονται οι δυνάμεις στο Αριστεινό Έβρου. Πύρινα μέτωπα σε Κεφαλονιά, Λέσβο και Πρέβεζα και Κάρυστο.

Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/07) κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου.

Παρά τις αρχικές προβλέψεις για πιθανή κατάσβεση του μετώπου σήμερα, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάτι που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής, καθώς προκαλούνται συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Σημειώνεται ότι, εξαιτίας της εξάπλωσης του μετώπου, εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί στο νησί, με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρο Λυμπέρη, σε δηλώσεις του στο NEWS 24/7 να ξεκαθαρίζει πως “ευτυχώς δεν κινδύνεψε κανένας άνθρωπος. Έγινε προληπτικά και έγκαιρα η απομάκρυνση των κατοίκων”.

Φωτιά στον Άγιο Κωνσταντίνο Κεφαλονιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον ‘Αγιο Κωνσταντίνο, στα Δαυγάτα Κεφαλονιάς.

Στην φωτιά που ξέσπασε πριν λίγη ώρα, επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη τύπου πετζετέλ και ένα air traktor, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Να σημειωθεί ότι από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και στην Πρέβεζα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 το απόγευμα στο Νεοχώρι της Πρέβεζας. Πυροσβέστες και κάτοικοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά ,το καταστροφικό έργο της οποίας ευνοούσαν οι άνεμοι, που έπνεαν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά είχε φτάσει δίπλα από θερμοκήπια και σπίτια. Πριν από λίγο στην περιοχή της πυρκαγιάς βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέπτεται την Πρέβεζα.

Οι κάτοικοι του ζήτησαν ενίσχυση της Πυροσβεστικής στην περιοχή..

Ενισχύονται οι δυνάμεις στον Έβρο

Δύο Tractors και ένα Mi8 επιχειρούν για την άμεση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην Αλεξανδρούπολη.

Το μέτωπο ξέσπασε σε δασική έκταση πίσω από το χωριό Αρίστεινο του δήμου Αλεξανδρούπολης ενώ, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή, εκκενώθηκαν προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στην περιοχή.

Φωτιά και στην Ερεσό Λέσβου

Νέο μέτωπο καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αυτή τη φορά στην Ερεσό της Λέσβου.

Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κάρυστο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου Ευβοίας. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι έντονοι και ήδη έχουν κινητοποιηθεί επίγειες δυνάμεις από Χαλκίδα και Μαντούδι, ενώ αποστέλλονται προς την Κάρυστο και εναέριες δυνάμεις.

Οι ισχυροί άνεμοι 7 και 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή της Καρύστου προβληματίζουν τους πυροσβέστες και την δημοτική αρχή καθώς έχουν περιχαρακώσει τη φωτιά ωστόσο όμως φοβούνται τις αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με το δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο “η Πυροσβεστική και τα δικά μας μηχανήματα κινήθηκαν πολύ γρήγορα με συνέπεια να μη δοθεί η δυνατότητα να επεκταθεί η φωτιά. Προς το παρόν η φωτιά είναι υπό έλεγχο αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τόσο δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή“.

Τέλος ο κ. Ραβιόλος επιβεβαίωσε τον τραυματισμό ενός πυροσβέστη αλλά όπως ο ίδιος είπε “έχει μεταφερθεί ήδη στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα