Φωτιά στην Ηλεία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο – Αγωνία για αναζωπυρώσεις λόγω ανέμων

Φωτιά στην Ηλεία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο – Αγωνία για αναζωπυρώσεις λόγω ανέμων
Φωτιά στην Ηλεία Eurokinissi

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ηλεία, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλη μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο. "Καλύτερη η εικόνα", σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη.

Καλύτερη φαίνεται πως είναι η εικόνα μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και μαίνεται στις Πόρτες Αχαϊας, περνώντας σύντομα εντός του Νομού Ηλείας.

Με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν εκ νέου τα εναέρια μέσα μπαίνοντας κι αυτά στη μάχη για ρίψεις από αέρος, για να ενσωματωθούν στις επίγειες δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 195 άντρες της Πυροσβεστικής με 48 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Επίσης, επιχειρούν 4 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για συνολικά τέσσερις οικισμούς, την Βάλμη, τον Κότρωνα, τα Καραγιαννέϊκα και τα Δαλαμπουρέϊκα.

“Η εικόνα της φωτιάς στην Ηλεία είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως προσέθεσε, «δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή και ευτυχώς επικρατεί σχεδόν άπνοια, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά».

Όμως, σε αυτό το σημείο, ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι “σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων μετά τις 12:00 το μεσημέρι, για αυτό και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τα πεζοπόρα τμήματα και τους δασοκομάντος που επιχειρούν στην περιοχή, θέλουν να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις“.

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους οι κάτοικοι των κοινοτήτων, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα», ενώ όπως συμπλήρωσε, «δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα τυχόν ζημιές σε σπίτια των παραπάνω περιοχών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα