Φωτιά στον Μαραθώνα κάτω από ύποπτες συνθήκες

Φωτιά στον Μαραθώνα κάτω από ύποπτες συνθήκες
Κατάσβεση πυρκαγιάς, φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση μετά τις δύο τα ξημερώματα και την στιγμή που επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε κάτω από ύποπτες συνθήκες, σε δασική έκταση στον Μαραθώνα και ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα και δεν κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη αποτελούμενη από 74 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ, ενώ συνδρομή παρείχαν και υδροφόρες ΟΤΑ. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετέβηκε στο σημείο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Νωρίς το πρωί έγιναν και ρίψεις νερού από αέρος και στις 7 το πρωί η φωτιά είχε οριοθετηθεί και πλέον έχει μόνο μικροεστίες εντός της καμένης έκτασης. Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Από την Τροχαία πραγματοποιούνται διακοπές στην κυκλοφορία σε Γραμματικό και Μαραθώνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version