Φωτιά στην Ηλεία: Καλύτερη η εικόνα – Καίει σε διάσπαρτες εστίες σε χαράδρα

Φωτιά στην Ηλεία: Καλύτερη η εικόνα – Καίει σε διάσπαρτες εστίες σε χαράδρα
Φωτιά στην Ελλάδα (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Προληπτική εκκένωση της Κορυφής Πύργου, καθώς η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά στο χωριό. Έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα ενώ οι άνεμοι "έπεσαν".

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Ηλεία. Η πυρκαγιά βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (06/07) πολύ κοντά στην Κορυφή Πύργου, η οποία εκκενώθηκε προληπτικά ωστόσο το βράδυ οι άνεμοι “έπεσαν” και η φωτιά καίει πλέον σε διάσπαρτες εστίες σε μια χαράδρα.

Στην περιοχή επιχειρούν πλέον περίπου 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα ενώ τα ενάερια μέσα έχουν σταματήσει. Ενίσχυση των δυνάμεων με 24 πυροσβέστες από τα Μέγαρα και 12 από την Πάτρα ενώ συνδράμουν 4 υδροφόρες του δήμου, πέντε 4Χ4 και πολίτες.

Ilialive.gr

Φωτιά σε Λιβαδειά και Έβρο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (06/07) σε γεωργική έκταση στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας, στη Λιβαδειά, όπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, φωτιά εκδηλώθηκε και σε χορτολιβαδική έκταση στο χωριό Κήποι του Έβρου, όπου κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Οι πληροφορίες της Πυροσβεστικής αναφέρουν πως είναι υπό έλεγχο η συγκεκριμένη πυρκαγιά.

Οριοθετημένη η φωτιά στη Φωκίδα

Όσον αφορά την φωτιά στη Φωκίδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει απειλή.

Υπενθυμίζεται πως χθες, με μήνυμα μέσω του 112, οργανώθηκε απομάκρυνση περίπου 30 ατόμων που κινδύνευσαν να εγκλωβιστούν στην περιοχή Μύτικας.

Ηράκλειο: Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής στο Κορακοβούνι

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής, στην περιοχή Κορακοβούνι του Ηρακλείου, για την κατάσβεσης φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα αλλά και ελικόπτερο που κάνει ρίψεις νερού. Στην επιχείρηση συμμετέχουν υδροφόρες του δήμου και της Περιφέρειας.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής αλλά και οι ισχυροί άνεμοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα