#free_elina_antoniou: Ξεμπρόστιασε παιδεραστή και το Twitter της κατέβασε το λογαριασμό

#free_elina_antoniou: Ξεμπρόστιασε παιδεραστή και το Twitter της κατέβασε το λογαριασμό
Twitter icon AP

Οι χρήστες του Twitter παίρνουν θέση υπέρ της χρήστριας που κατήγγειλε παιδική πορνογραφία από λογαριασμό που αναρτούσε καρέ ανηλίκων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το hashtag #free_elina_antoniou είναι πρώτο trend στο Twitter στη χώρα μας λόγω της αναστολής λειτουργίας του ομώνυμου προφίλ από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρουν χρήστες του Twitter, η Ελίνα Αντωνίου εντόπισε προφίλ το οποίο αναρτούσε φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών ως προϊόν παιδικής πορνογραφίας, ενώ καλούσε τους άλλους χρήστες να κάνουν μαζικά report έτσι ώστε να διαγραφεί το επίμαχο προφίλ.

Πράγματι, μετά από μαζικά report το προφίλ που σχετιζόταν με παιδική πορνογραφία “έπεσε”, ωστόσο το Twitter ανέστειλε τη λειτουργία και του λογαριασμού της Ελίνας Αντωνίου, κάτι που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις.

Υπό το hashtag free_elina_antoniou οι Έλληνες χρήστες ζητούν την επαναλειτουργία του account @elina_antoniou.

Βάσει των κανονισμών του Twitter, ένας λογαριασμός μπορεί να απενεργοποιηθεί για παραβίαση όρων. Σύμφωνα με το καταστατικό, οι καταγγελίες πρέπει να στηρίζονται νομικά χωρίς παραβίαση των προβλεπόμενων όρων, ωστόσο τίθεται μεγάλο ζήτημα ως προς το πως τελικά δουλεύουν οι διαδικασίες ελέγχου/φιλτραρίσματος από τους υπεύθυνους της πλατφόρμας, καθώς σύμφωνα με τους χρήστες το προφίλ που εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας ήταν ενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβρη του 2019 Γερμανός, κάτοικος Θεσσαλονίκης, εστάλη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να δικαστεί για την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων, που διαπράχθηκε με την μορφή της κατοχής πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, υπόθεση που ξεκίνησε από το Twitter.

H ποινική δίωξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση κινήθηκε με αναφορά της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, η οποία ενημερώθηκε από το twitter, ότι ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε τον Ιούλιο του 2016 να κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας κάτω των 15 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα