Γ.Μανιάτης: 10.000 επανασυνδέσεις ρεύματος σε 10 ημέρες

Γ.Μανιάτης: 10.000 επανασυνδέσεις ρεύματος σε 10 ημέρες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΟΣ-ΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑΝ ΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI-) Eurokinissi

Ο Γ.Μανιάτης επανέλαβε ότι η επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε 10.000 πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα δεν είναι κάτι ακατόρθωτο

Ο κάθε Δήμος πρέπει να εντοπίσει μέσω των υπηρεσιών αλληλεγγύης τους συνανθρώπους μας που είναι καταγεγραμμένοι στους αντίστοιχους καταλόγους και δεν είχαν ρεύμα την 1η Νοεμβρίου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, αναφερόμενος στις προσπάθειες του ΥΠΕΚΑ να παράσχει δωρεάν ηλεκτροδότηση στα ευάλωτα νοικοκυριά.

“Ζητούμε να δώσουν οι Δήμοι στις επιτροπές που συγκροτούνται τους ανθρώπους που πάνε στα κοινωνικά συσσίτια, τα δημοτικά παντοπωλεία και φαρμακεία και δεν έχουν ρεύμα”, σχολίασε ο κ. Μανιάτης, εκτιμώντας πως αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε μία εβδομάδα.

Τόνισε ότι δεν επιθυμεί να πληρώσουν οι δήμοι το ρεύμα των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά να βοηθήσουν το υπουργείο να βρεθούν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Ο κ. Μανιάτης επανέλαβε ότι τα νοικοκυριά των οποίων έχει κοπεί το ρεύμα ανέρχονται σε περίπου 10.000.

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι πριν 2,5 χρόνια η Ελλάδα εφήρμοσε πρώτη το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, και επεσήμανε ότι η χώρα μας είναι το μοναδικό κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει μισό εκατομμύριο οικογένειες με κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα