Για τον Χρήστο Γλωσσίδη, καλή παρέα και παγωμένη μπύρα είναι η “σπεσιαλιτέ” κάθε σωστού οικοδεσπότη

Για τον Χρήστο Γλωσσίδη, καλή παρέα και παγωμένη μπύρα είναι η “σπεσιαλιτέ” κάθε σωστού οικοδεσπότη

Μάς άνοιξε το σπίτι του, το ψυγείο του, μαζί και την όρεξη για τα αγαπημένα του πιάτα. Ο Χρήστος Γλωσσίδης εξηγεί ποια είναι τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης σπιτικής μάζωξης με τους δικούς μας ανθρώπους.

Θα σε καλωσορίσει με θέρμη στο “Cook Beef” του Star, θα σε περιποιηθεί με τις πλέον ευφάνταστες γευστικές του δημιουργίες στο… δεύτερο σπίτι του, το “Feedέλ Urban Gastronomy”, αλλά θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, όταν θα ανοίξει το ψυγείο, μαζί και την καρδιά του για να σου προσφέρει μία ολοκληρωμένη φιλοξενία στο σπιτικό του.

Για τον Χρήστο Γλωσσίδη, η μαγειρική είναι τρόπος ζωής. Αλλά και κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Μαζί και το βασικό συστατικό για κάθε σωστό οικοδεσπότη. Στις μέρες μας ειδικά, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο εγκλεισμού, η επανένωση, η εξωτερίκευση των συναισθημάτων, οι στιγμές που μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους ανθρώπους δεν χρειάζονται “μυστικές συνταγές”. Η σπεσιαλιτέ του είναι μία: Καλή παρέα και μία παγωμένη μπύρα είναι βασικά προαπαιτούμενα και επαρκή συνοδευτικά για να σε υποδεχτεί, να σου σερβίρει τα γευστικά του dumplings και να οργανώσει την απόλυτη μάζωξη φίλων.

Με τέτοιες τιμές υποδέχτηκε και εμάς στο σπίτι του, για να μοιραστεί μαζί μας τα αγαπημένα του πιάτα, την αγάπη του για τη μαγειρική, τη νοσταλγία της αντάμωσης με τους παλιούς καλούς του φίλους, μαζί και μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ, που είχε στο ψυγείο του.

Ο πρώην παίκτης του MasterChef και νυν σεφ του “Feedέl” είναι ο νέος μας καλεσμένος στην ενέργεια που “τρέχουμε” για τον επόμενο μήνα, παρέα με την αγαπημένη μας μπύρα ΑΛΦΑ. Αν και στην πραγματικότητα, οι πραγματικοί καλεσμένοι ήμασταν εμείς. Κι εκείνος, σωστός οικοδεσπότης…

Θέλουμε να μας περιγράψεις με δικά σου λόγια τη σχέση σου με το φαγητό

Θεωρώ ότι εξαρτώμαι από τη μαγειρική. Έχω ανάγκη να μαγειρεύω. Δεν νομίζω ότι θα σηκωνόμουν το πρωί από το κρεβάτι αν δεν μπορούσα να το κάνω.

Πόσο συχνά καλείς κόσμο στο σπίτι; Το προτιμάς από μία έξοδο;

Καλώ πολύ συχνά κόσμο στο σπίτι. Για να είμαι ειλικρινής, το προτιμώ από το να βγω έξω.

Πολλοί μήνες χωρίς κοινωνική ζωή από κοντά. Ποιοι είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θες να βρεθούν στο τραπέζι του σπιτιού σου και να τους περιποιηθείς;

Σίγουρα οι κοντινοί μου φίλοι, που είμαστε μαζί από το σχολείο και χαθήκαμε λίγο τον τελευταίο καιρό λόγω της καραντίνας.


Έμαθες κάποια νέα συνταγή κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

Ασχολήθηκα αρκετά με το ψωμί και πιο συγκεκριμένα με το προζύμι.

Ποια είναι η σπεσιαλιτέ που ετοιμάζεις στους καλεσμένους σου;

Δεν θα μπορούσε ποτέ να λείπει από ένα δικό μου τραπέζι ένα πιάτο με dublings. Έχω δείξει ούτως η άλλως την αγάπη μου για την ασιατική κουζίνα.

Γιατί προτιμάς αυτό το πιάτο; Τι το κάνει ξεχωριστό;

Γιατί είναι συνάμα τόσο διαφορετικό όσο και οικείο στις γεύσεις του.

Ποια είναι η καλύτερη αφορμή για να κανονίσεις μια συγκέντρωση σπίτι σου;

Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε και πολλές αφορμές για μια φιλική μάζωξη στο σπίτι.

Ποια είναι η διαδικασία προετοιμασίας που ακολουθείς όταν οργανώνεις μια μάζωξη σπίτι σου;

Σίγουρα να γεμίσω το ψυγείο με μπύρες!

Θέλουμε να μας πεις 3 πιάτα, τα οποία, στο μυαλό σου ταιριάζουν απόλυτα με τη γεύση της μπύρας ΑΛΦΑ.

Σίγουρα θα έβαζα τα dublings με την γαρίδα που θα ετοίμαζα Επίσης, ένα πολύ ωραίο πιάτο που κάνω στο “Feedέλ” με χοιρινά Spare Ribs, αλλά και ένα ταρτάρ τόνου.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε έμαθε να αγαπάς το καλό φαγητό;

Σίγουρα χρωστάω πολλά στον πατέρα μου που μαγείρευε συχνά και πάρα πολύ νόστιμα φαγητά.


Ποιο είναι το δικό σου αποκλειστικό μυστικό για την τέλεια μάζωξη;

Η καλή παρέα και η παγωμένη μπύρα. Όλα τα άλλα είναι απλά συνοδευτικά.

#StisStigmesMas #AlfaBeer

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα