Γιατρός που αποκάλυψε το "φακελάκι με το κιλό": Να αφαιρείται η άδεια επαγγέλματος

Γιατρός που αποκάλυψε το "φακελάκι με το κιλό": Να αφαιρείται η άδεια επαγγέλματος
PIXABAY

"Είναι μια γάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας, καταλαβαίνω ότι οι γιατροί δεν αμείβονται καλά" δήλωσε ο μαιευτήρας Σταύρος Αναγνωστόπουλος στον News 24/7 στους 88.6 ενώ αποκάλυψε και τα ποσά που έπαιρνε ο συνάδελφός του.

Για "γάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας" έκανε λόγο στον News 24/7 στους 88.6 ο μαιευτήρας Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με την απίστευτη υπόθεση που γνωστοποίησε ο ίδιος, για συνάδελφό του που υπολόγιζε το φακελάκι ανάλογα με τα κιλά του μωρού.

"Η επιπλέον αμοιβή του γιατρού θα υπολογιζόταν ανάλογα με το βάρος του παιδιού. 1000 ευρώ για κάθε κιλό. Δεν είναι τόσο πρωτάκουστο, φαίνεται ότι κάποιοι το ξέρανε. Είναι μια γάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας, καταλαβαίνω ότι οι γιατροί δεν αμείβονται καλά. Πιστεύω πως η συντριπτική πλειονότητα των γιατρών είναι έντιμη και μια πολύ μικρή ομάδα ακολουθεί αυτήν την πρακτική και δυσφημεί τον κλάδο"

ADVERTISING

Αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει, ο κ. Αναγνωστόπουλος επεσήμανε: "Πρέπει οι ποινές να είναι αυστηρότατες. Γιατρός που συλλαμβάνεται να τιμωρείται με αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος. Μια, δυο τρεις, δεν θα θελήσει άλλος να χάσει την άδειά του. Άλλο να κάνεις ένα δώρο στο γιατρό (πχ ένα καλό ουίσκι) όταν σου κάνει μια επιτυχημένη εγχείρηση. Απάνθρωπο την ώρα που η γυναίκα σου είναι στην εντατική να σε εκβιάζει και να ζητά τα χρήματα. Ήταν ηθικό μου καθήκον η δημοσίευση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταγγελία για μαιευτήρα: Υπολογίζει το "φακελάκι" με τα κιλά του μωρού

SHARE:

24Media Network