Γλυκά Νερά: Γιατί δεν έπεισε ο γυναικοκτόνος – Οι “τρύπες” στην απολογία του

Γλυκά Νερά: Γιατί δεν έπεισε ο γυναικοκτόνος – Οι “τρύπες” στην απολογία του
O δολοφόνος της Καρολάιν Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/ EUROKINISSΙ

Ερωτήσεις για τον τρόπο με τον οποίο κρατούσε την Καρολάιν στο κρεβάτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, τις αντιδράσεις του θύματος, αλλά και τις πρώτες ενέργειες του, αμέσως μόλις συνειδητοποίησε ότι η σύζυγος του ήταν νεκρή, τέθηκαν στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο κατά την απολογία του.

Απαντήσεις οι οποίες δεν ικανοποίησαν φαίνεται πως έδωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή, γύρω από τη δολοφονία της Καρολάιν. Ο δικαστικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεντρώθηκε στα πέντε λεπτά κατά τα οποία άφησε την τελευταία της πνοή η 20χρονη, στα Γλυκά Νερά,  θέτοντας σειρά ερωτημάτων, δίχως ωστόσο να λάβει και τις αντίστοιχες αποκρίσεις.

Όπως και στο γραπτό του υπόμνημα έτσι και προφορικά, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να υποστήριξε ότι θα πρέπει να τιμωρηθεί, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ότι είναι το «τέρας» που παρουσιάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προφορική του απολογία παρέμεινε στη γραμμή της ομολογίας του κατά την 17η Ιουνίου, όταν οι αστυνομικές αρχές τον μετέφεραν από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ με ελικόπτερο. Επικεντρώθηκε στη βραδιά της 11ης Μαΐου, ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή: «Δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο».

«Η εκδοχή του έχει πολλές… τρύπες και πολλά κενά», ανέφεραν πηγές που σχετίζονται με το χώρο της Δικαιοσύνης, τοποθέτηση που συνάδει με την απόφαση του ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, να προφυλακιστεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Μαραθώνια απολογία

Επί πέντε ώρες ο 33χρονος πιλότος παρέμενε μέσα στο ανακριτικό γραφείο συνοδευόμενος από το συνήγορο του, Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη, όπου κλήθηκε να περιγράψει λεπτό προς λεπτό τη στιγμή της δολοφονίας. Ο τρόπος με τον οποίο κρατούσε την Καρολάιν στο κρεββάτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, οι αντιδράσεις του θύματος, αλλά και οι πρώτες ενέργειες του, αμέσως μόλις συνειδητοποίησε ότι η σύζυγος του ήταν νεκρή, απασχόλησαν το δικαστικό λειτουργό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πάντως, ότι ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις, επαναλαμβάνοντας την αρχική του τοποθέτηση ότι “κατάλαβα ότι ήταν νεκρή και βρέθηκα σε πανικό”.

Εμφανίζεται δε να μην ήταν εξήγησε πώς κατάλαβε ότι η Καρολάιν δεν βρισκόταν πλέον στη ζωή, αφού φέρεται να μην ήλεγξε ούτε το σφυγμό της 20χρονης για να το διαπιστώσει, ενώ ακόμα και αν κανείς αποδεχθεί τους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε πρόθεση να τελέσει ανθρωποκτονία, δεν προέκυψε από την απολογία του κάποιος ισχυρισμός που να δείχνει ότι έστω και μεταγενέστερα επιχείρησε να την επαναφέρει στη ζωή. Ειδκότερα, στην ερώτηση τί έκανε όταν συνειδητοποίησε ότι η Καρολάιν είχε φύγει από τη ζωή, φέρεται να απάντησε ότι τα επόμενα πέντε λεπτά βρισκόταν σε πανικό, ενώ αμέσως μετά το πρώτο που σκέφτηκε ήταν να σκοτώσει το σκύλο τους.

Υπενθυμίζεται ότι ούτε στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, υπάρχει αναλυτική αναφορά στη στιγμή της δολοφονίας. Τα πραγματικά περιστατικά αναφέρονται σε μόλις 2 σελίδες και αφορούν κυρίως στη γνωριμία του και στη σχέση τους μέχρι την 11η Μαΐου.

Μάλιστα, στο έγγραφο δεν κάνει καμία αναφορά στα γεγονότα που σχετίζονται με την ανθρωποκτονία και τη θανάτωση του σκύλου, τα δύο κακουργήματα δηλαδή που του έχουν αποδοθεί. Αντίθετα, αναφέρει μόνο: ”Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα