Γρεβενά: Έρευνα του Υπουργείου Εργασίας για το εργατικό δυστύχημα

Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας EUROKINISSI

Τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Γρεβενά θα διερευνήσει το Υπουργείο Εργασίας. Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Έρευνα για τις συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος στα Γρεβενά αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη της Τετάρτης (04/05) στο εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας, υπέκυψε πριν λίγες ώρες στα εγκαύματά του ο 28χρονος εργαζόμενος.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου «κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, βρίσκεται στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες».

«Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 28χρονου εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του, μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας στα Γρεβενά.

Κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, βρίσκεται στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες.

Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας."

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Εργασίας
SHARE:

24Media Network