Η Αστυνομία επιτέθηκε με χημικά στοχευμένα σε δημοσιογράφους

Η Αστυνομία επιτέθηκε με χημικά στοχευμένα σε δημοσιογράφους
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ Eurokinissi

Επίθεση σε ομάδα δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας το απόγευμα στην οδό Πανεπιστημίου, ρίχνοντας χημικά προς το μέρος τους. Καταγγελία από ΕΦΕ και Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

Τα ΜΑΤ, ενώ ολοκληρωνόταν η πορεία διαμαρτυρίας για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας και οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, στόχευσαν μια ομάδα δημοσιογράφων φωτορεπόρτερ και εκονοληπτών από τηλεοπτικά ΜΜΕ, με εμφανείς τις κάμερες, τις φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά πάνω τους, πετώντας χημικά και προσπαθώντας να τους αποτρέψουν από την καταγραφή των όσων συνέβαιναν.

Όπως δείχνουν τα βίντεο τόσο από την μία όσο και από την άλλη πλευρά, την ώρα του περιστατικού, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών απευθείας πάνω στους δημοσιογράφους, στρίμωξαν σε ένα δέντρο δύο από αυτούς και ενώ έβλεπαν και κατάλαβαν πως εργάζονται σε ΜΜΕ καθώς κρατούσαν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ μετά το τέλος της πορείας πραγματοποιούν συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Καταγγελία από την ΕΦΕ και την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

Καταγγελία για το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων του Τύπου εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, με την οποία καλούν την κυβέρνηση να ενημερώσει εάν οι υποσχέσεις για την ποιότητα του δημόσιο διαλόγου, η υποστήριξη στα θύματα βίας και οι διαβεβαιώσεις περί Ελευθερίας του Τύπου είναι απλώς κενά λόγια, καλούν για συνέπεις προς τους ένστολους που βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως θήραμα και καταδικάζουν τις πρακτικές.

“Η ΕΦΕ μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας κατά εργαζομένων του Τύπου. Επτά (7) τραυματίες αυτή τη φορά, από απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά συναδέλφων μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Με την παρούσα επισυνάπτουμε και το σχετικό οπτικό υλικό. Μετά απ’ όλα αυτά, καλούμε την κυβέρνηση να μας ενημερώσει αν οι υποσχέσεις που έχει δώσει για την «ποιότητα του δημοσίου διαλόγου», η υποστήριξή της απέναντι στα θύματα βίας (#metoo) και οι διαβεβαιώσεις της περί Ελευθερίας του Τύπου είναι απλώς κενά λόγια χωρίς καμία συνέπεια. Ποια είναι η «ποιότητα» του δημοσίου διαλόγου όταν οι εργαζόμενοι του τύπου δέχονται συνεχώς επιθέσεις και τρομοκρατούνται από τα ένστολα όργανα του κράτους; Μπορεί και πρέπει να δοθεί εντολή να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Μπορεί και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους ένστολους που προφανώς βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως «θήραμα» σε ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες έχουν γίνει «συνήθεια». Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα