“Η Δικτατορία όπως δεν την έζησα” – Έξι νέοι μιλούν για τη Χούντα

“Η Δικτατορία όπως δεν την έζησα” – Έξι νέοι μιλούν για τη Χούντα

Τι λένε για τη δικτατορία οι νέοι; Εκείνοι που γεννήθηκαν πολλά χρόνια μετά το τέλος της και δεν έχουν άμεσα βιώματά της; Ποιες είναι οι δικές τους προσλαμβάνουσες από την επταετία;  Ποιες είναι οι αντανακλάσεις της Χούντας σήμερα;

Η πρωτοβουλία πολιτών «Το Σημείο» για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες κάνει αφιέρωμα στη Δικτατορία ’67 – ’74, στο οποίο παρουσιάζει άρθρα, εκπαιδευτικό υλικό, podcasts και βιβλιογραφία.

Στο επίκεντρο του αφιερώματος είναι μια διαφορετική συζήτηση που διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία για την πολυτάραχη εκείνη περίοδο της ελληνικής ιστορίας: Έξι νέες και νέοι συζητούν για τη Δικτατορία στην οποία δεν έζησαν και για τη δημοκρατία στην οποία ζουν.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

– Ζωή Καραμανωλάκη, 20 ετών, φοιτήτρια Φιλολογίας

– Αναστασία Κυριτσοπούλου, 23 ετών, φοιτήτρια Μουσικολογίας

– Μαριάννα Παπαπέτρου, 18 ετών, μαθήτρια Γ΄ Λυκείου

– Ανθή Ροζή, 28 ετών, αρχιτέκτονας

– Ορέστης Σεφέρογλου, 31 ετών, φωτορεπόρτερ

Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο 38χρονος κωμικός Βύρων Θεοδωρόπουλος. Τη βιντεοσκόπηση και το μοντάζ επιμελήθηκε ο Ορφέας Τατάκης, 18 ετών, μαθητής Γ΄ Λυκείου

Το “Σημείο”

Το «Σημείο» είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών που ανησυχούν από την άνοδο του ακροδεξιού φαινομένου. Επιδιώκει την ενημέρωση των πολιτών για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η ακροδεξιά ρητορική και σκέψη, για τα αίτια διάδοσής της και τις συνέπειές της. Εργάζεται για την αντιμετώπιση του δεξιού εξτρεμισμού με έρευνες, εκδόσεις, εκπαιδευτικό υλικό και δράσεις ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης. Παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο και επιδιώκει να συμβάλει στη διαμόρφωση στρατηγικών για την αντιμετώπιση του δεξιού εξτρεμισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού. Η πρωτοβουλία βρίσκεται στον διαδικτυακό αέρα εδώ και 6 μήνες και έχει ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα