Η Έλενα Ακρίτα δημοσίευσε επιστολή θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΑΠΘ – “Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”

Η Έλενα Ακρίτα δημοσίευσε επιστολή θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΑΠΘ –  “Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”
Shutterstock

Η Έλενα Ακρίτα έλαβε επιστολή από θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης του ΑΠΘ, που ζήτησαν να τη δημοσιεύσει στον λογαριασμό της, όπως και έπραξε. "Ενωμένες ζητάμε ηθική δικαίωση" αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της Έλενας Ακρίτα και οι συνεχείς αποκαλύψεις θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης των τελευταίων ημερών από φοιτήτριες του ΑΠΘ, έδωσαν δύναμη σε θύματα που είχαν βρεθεί στην ίδια θέση και στον ίδιο ακαδημαϊκό χώρο κατά τα φοιτητικά τους χρόνια, ώστε να στείλουν ένα γενναίο μήνυμα που θα ανοίξει ακόμη περισσότερα στόματα.

Με επιστολή τους στη διακεκριμένη δημοσιογράφο και “πολλή εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας”, της ζήτησαν να δημοσιεύσει το κείμενό τους, πράγμα που έκανε, αφού όπως έγραψε και στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

“Τιμή μεγάλη για μένα που τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του ΑΠΘ με εμπιστεύτηκαν προκειμένου να μεταδώσουν το μήνυμα τους. Θα είμαστε στο πλευρό αυτών των γενναίων γυναικών με κάθε τρόπο, με κάθε μέσον. Κοινοποιήστε την επιστολή αυτών των γενναίων γυναικών. #metooΦιλοσοφικήςΑΠΘ”

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως “πριν λίγες ημέρες, τολμήσαμε να μιλήσουμε μετά από χρόνια για τη σεξουαλική κακοποίηση που υποστήκαμε στα φοιτητικά μας χρόνια από συγκεκριμένους καθηγητές του ΑΠΘ. Ο ‘ασφαλής’ χώρος του Facebook κατάφερε να επιτύχει αυτό στο οποίο το πανεπιστήμιο απέτυχε επί εικοσαετίας: Ξεκίνησαν να ανοίγουν στόματα”, ενώ τονίζεται πως “πέραν ωστόσο των υποθέσεων που μπορούν να φτάσουν στην δικαιοσύνη, η σελίδα της σχολής γέμισε με σχόλια αλλά και σκέψεις ανθρώπων που έχουν πολλά να πουν για το καθεστώς της έμφυλης βίας και κατάχρησης εξουσίας που επικρατούσε”.

Καταλήγοντας, το μήνυμα της επιστολής είναι ξεκάθαρο: “Ενωμένες ζητάμε ηθική δικαίωση. Δεν έχουμε πλέον να φοβηθούμε τίποτα. Πίσω από την κλειστή πόρτα -δεκανίκι μας σε αυτή την περίπτωση- της εισαγγελίας θα πούμε τις αλήθειες μας”.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που έλαβε και δημοσίευσε η Έλενα Ακρίτα:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα