Η Ελλάδα σηκώνει μανίκια – Οι πρώτοι εμβολιασμοί και τα μηνύματα ελπιδας

Η Ελλάδα σηκώνει μανίκια – Οι πρώτοι εμβολιασμοί και τα μηνύματα ελπιδας

Η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ελλάδα που εμβολιάστηκαν. Έκαναν το εμβόλιο ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι δήλωσαν για την ιστορική αυτή μέρα.

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα, σε ό,τι αφορά την μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη, με τους πρώτους εμβολιασμούς να αρχίζουν και στην Ελλάδα, όπου πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, δίνουν το παράδειγμα, σπεύδοντας να εμβολιαστούν μεταξύ των πρώτων.

Μία νοσηλεύτρια, η Ευσταθία Καμπισιούλη και ένας ηλικιωμένος, ο 88χρονος τρόφιμος Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο Μιχάλης Γιοβανίδης, είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα.

Ευσταθία Καμπισιούλη, ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Εμβολιασμός του Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, την Κυριακή 27 Δεκμεβρίου 2020. Eurokinissi

 

Και οι δύο εμβολιάστηκαν στον Ευαγγελισμό, με πρώτη την κ. Καμπισιούλη. Η ίδια ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετη, σηκώνοντας, μάλιστα τον αντίχειρα την στιγμή που η συνάδελφός της την εμβολίαζε.

Ακολούθησε ο εμβολιασμός του κ. Γιοβανίδη. Οι δυο τους επελέγησαν για συμβολικούς λόγους, ως μέλος του υγειονομικού προσωπικού της χώρας και άνθρωπος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Την σκυτάλη πήραν στελέχη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό να εμβολιάζονται πρώτοι.

Ο δικός μας Θάνος”, ένα ντοκιμαντέρ του NEWS247 για τον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από τα μάτια και την ψυχή 20 δικών του ανθρώπων. Τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, περιγράφουν, θυμούνται, ζωγραφίζουν με λόγια και ψυχή, το πορτραίτο του Θάνου. Έρχεται την Δευτέρα 28/12 στο NEWS 24/7″.

Στον Ευαγγελισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου κατά του κορονοϊού, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, την Κυριακή 27 Δεκμεβρίου 2020. Eurokinissi

Πρώτη εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη”, ανέφερε η πρόεδρος κατά την έξοδό της και συνέχισε: “οι επιστήμονες που μόχθησαν και πέρασαν νύχτες αγωνίας για να έχουμε το εμβόλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση που κατάφερε να μοιραστούν ταυτόχρονα οι δόσεις στα Κράτη-Μέλη, αποδεικνύοντας ότι είναι κοινότητα αλληλεγγύης”.

Όπως είπε η Πρόεδρος, το υγειονομικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα νοσκομεία, τους οποίους-τόνισε- δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τους ευχαριστήσουμε αρκετά, έχουν τώρα να αναλάβουν και το έργο του εμβολιασμού.

Στο “Αττικόν” ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Στο νοσοκομείο Αττικόν, προσήλθε προκειμένου να εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε, μάλιστα, διάλογο με τον Σωτήρη Τσιόδρα και την νοσηλεύτρια που τον εμβολίασε, πριν την διαδικασία. Κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι πρόκειται για “παντελώς ανώδυνη διαδικασία”.

 

Σειρά, μετά τον πρωθυπουργό στο Αττικόν, πήρε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε λόγο για μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και τον κόσμο, τονίζοντας ότι εμβολιάζεται ως υγειονομικός.

Λίγο αργότερο, και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό.

Πώς θα χορηγούνται τα εμβόλια

Για τη διενέργεια εμβολιασμού ο Πολίτης θα πρέπει να κλείνει ραντεβού. Αυτό θα το μπορεί να το κάνει μεταξύ άλλων μέσα από τη πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Εκεί θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Προγραμματισμός Ραντεβού

Από τον Ιανουάριο 2021, ο Πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

1. Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.

2. Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

3. Για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο Πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα