Η Lamda διατηρεί ως τοπόσημο τον Υδατόπυργο στο Ελληνικό

To παλιο αεροδρόμιο του Ελληνικού
EUROKINISSI

Ο Υδατόπυργος στο Ελληνικό που κατασκευάστηκε το 1953 και είναι ορατός από τη Βουλιαγμένης θα διατηρηθεί απο τη Lamda Development.

Στη θέση του θα παραμείνει το ιστορικό τοπόσημο του Υδατόπυργου στην περιοχή του Ελληνικού. Ύστερα από την καθοριστική απόφαση του ΣτΕ η Lamda Development αποφάσισε να διατηρήσει και να μην κατεδαφίσει τον Υδατόπυργο, με στόχο το κτίσμα να ενταχθεί στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού.

Το ΣτΕ με την απόφασή του απέρριψε τους ισχυρισμούς περί μεταβίβασης  των κοινόχρηστων χώρων στη διοίκηση και διαχείριση ιδιωτικών φορέων, καθώς η "Ελληνικό" ουδέποτε θα αποκτήσει κυριότητα σε κοινόχρηστους χώρους, ο δε Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων κατά το νόμο διοικείται κατά πλειοψηφία από τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου.

Ο Υδατόπυργος, που κατασκευάστηκε το 1953 για να εξασφαλίσει σταθερή πίεση νερού στο πυροσβεστικό σύστημα της τότε Αμερικανικής Βάσης, είναι ορατός από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς έχει ύψος 36 μέτρα, η δεξαμενή που βρίσκεται στην κορυφή του έχει ύψος 5,5 μέτρα και διάμετρο 8,2 μέτρα, αποτελείται από 6 χαλύβδινους πυλώνες και είναι ερυθρόλευκου χρώματος.

Η απόφαση της Lamda Development να μην κατεδαφίσει το κτίσμα, που ανήκει στη νεότερη βιομηχανική ιστορία της χώρας, συνιστά ένδειξη σεβασμού στην οικιστική μνήμη της περιοχής και των κατοίκων της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελληνικό
SHARE:

24Media Network