Η Ρούλα Πισπιρίγκου και το σεμινάριο “Στο μυαλό ενός δράστη” – Πότε μπήκε τελευταία φορά

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και το σεμινάριο “Στο μυαλό ενός δράστη” – Πότε μπήκε τελευταία φορά
NEWS 24/7

Το πρόγραμμα Εγκληματολογίας στο οποίο είχε εγγραφεί η Ρούλα Πισπιρίγκου και η τελευταία επίσκεψή της στην κλειστή πλατφόρμα, μόλις πριν από δέκα ημέρες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, είχε εγγραφεί την άνοιξη του 2021 σε έναν επτάμηνο κύκλο σεμιναρίων Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, ωστόσο η εγγραφή της σε αυτό εξετάζεται εκ των πραγμάτων σήμερα με διαφορετική προσοχή.

Επιπλέον, παρότι το σεμινάριο ολοκληρώθηκε, το NEWS 24/7 αποκαλύπτει ότι ίδια επισκέφτηκε την κλειστή πλατφόρμα για τελευταία φορά στα μέσα Μαρτίου, όταν δηλαδή το δράμα για την υπόθεση της Πάτρας είχε κορυφωθεί.

“Δεν πρόλαβα να δουλέψω την ενότητα”

Ο κύκλος των σεμιναρίων Εγκληματολογίας διοργανώνεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Παντείου. Έχει δίδακτρα και η διάρκειά του είναι επτά μήνες. Ο πλήρης τίτλος του προγράμματος είναι «Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία: Στο μυαλό ενός δράστη» και πραγματοποιείται αποκλειστικά διαδικτυακά.

Χωρίζεται σε ενότητες και μεταξύ άλλων διδάσκονται οι θεωρίες του εγκλήματος, οι τρόποι εφαρμογής του νόμου, τα βίαια εγκλήματα και ο σωφρονισμός. Υπάρχουν επίσης τηλεδιασκέψεις και γραπτές εργασίες. Στον περσινό κύκλο είχαν εγγραφεί περισσότερα από 800 άτομα και είναι άγνωστο πόσα εξ αυτών ολοκλήρωσαν.

Σε μία από τις πρόσφατες συνεντεύξεις της η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε για το σεμινάριο. «Είχα γραφτεί στο Πάντειο για να παρακολουθήσω Εγκληματολογία», απάντησε. «Είχε μία ενότητα, “Στο μυαλό ενός δράστη”, αλλά δεν πρόλαβα να τη δουλέψω γιατί έγιναν όλα αυτά με την Τζωρτζίνα», πρόσθεσε η ίδια.

Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2021, κάτι που συμπίπτει χρονικά με την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας. Η 33χρονη μητέρα φέρεται να είχε αναφέρει τότε στους γιατρούς ότι το παιδί είχε σπασμούς, ωστόσο από τις εξετάσεις που ακολούθησαν δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα. Λίγες μέρες αργότερα, η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή και σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, πιθανότατα λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Το εννιάχρονο κορίτσι νοσηλεύτηκε το επόμενο διάστημα σε διάφορα Νοσοκομεία, όμως κατέληξε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας και το τελευταίο χρονικά που έφυγε από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας φέρεται να ανιχνεύτηκαν ποσότητες της τοξικής ουσίας κεταμίνης, ένα στοιχείο που κρίθηκε καθοριστικό για την ποινική δίωξη και τη σύλληψη της 33χρονης μητέρας το βράδυ της Τετάρτης.

Η τελευταία σύνδεση στην πλατφόρμα του σεμιναρίου εγκληματολογίας

Υπάρχει κάτι ακόμη. Παρότι η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Εγκληματολογίας στο Πάντειο, η ίδια φέρεται να επισκέφτηκε στις αρχές Μαρτίου την κλειστή πλατφόρμα του σεμιναρίου. Άνθρωπος που είχε παρακολουθήσει το πρόγραμμα αναζήτησε χθες, 30 Μαρτίου, το όνομά της στην καρτέλα όσων εγγράφηκαν και έχουν πρόσβαση.

Από την αυτόματη ενημέρωση φαίνεται ότι η ίδια είχε επισκεφτεί την πλατφόρμα πριν από δέκα μέρες. Επομένως αυτό συνέβη, άγνωστο γιατί, στις 20 ή 21 Μαρτίου, όταν το δράμα της Πάτρας είχε αρχίσει να κορυφώνεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα