Ιανός: “Πυρετός” συσκέψεων στην Πολιτική Προστασία – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία το απόγευμα

Ιανός: “Πυρετός” συσκέψεων στην Πολιτική Προστασία – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία το απόγευμα

Τρεις συσκέψεις μέχρι στιγμής από την Πολιτική Προστασία, την ώρα που ο "Ιανός" αναμένεται να χτυπήσει Κορινθία και Αργολίδα τις επόμενες ώρες. Φόβοι και για Δυτική Κρήτη.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία μετά το σαρωτικό πέρασμα του “Ιανού” από πολλές περιοχές της Ελλάδας, έχοντας προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, ανυπολόγιστες ζημιές και σοβαρά προβλήματα (ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και επικοινωνίας), την ώρα όπου υπάρχουν και άνθρωποι που αγνοούνται.

Ο “Ιανός” πέρασε στην κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, με την Καρδίτσα να έχει τις περισσότερες πληγές, ωστόσο η καταστροφική του πορεία αναμένεται να πλήξει και άλλες περιοχές της χώρας. Για τον λόγο αυτό, η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις. Δύο συσκέψεις έγιναν τις πρωινές ώρες, ενώ στις 2μ.μ. έγινε και τρίτη, δεδομένου ότι από εκείνη την ώρα αναμενόταν και η κάθοδος του κύματος κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, το απόγευμα και συγκεκριμένα για τις επόμενες 6 ώρες, ο “Ιανός” αναμένεται να χτυπήσει Αργολίδα και Κορινθία, σημεία στα οποία έχει εστιάσει η Πολιτική Προστασία, αφού για αυτούς τους δύο νομούς υπάρχει έντονος προβληματισμός. Σε ό,τι αφορά την Αττική, όπως αναφέρουν στο News24/7 παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, η επέλαση του “Ιανού” από την πρωτεύουσα θα είναι πιο ήπια.

Στον “μάτι” και η Δυτική Κρήτη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο “Ιανός” αναμένεται να συνεχίσει την καθοδική του πορεία και μετά την Αργολίδα και την Κορινθία να “χτυπήσει” και στη Δυτική Κρήτη. Οι εκτιμήσεις που έχουν οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν πως τις βραδινές ώρες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η κακοκαιρία να περάσει από τα Χανιά, χωρίς ωστόσο να εκτιμάται με ακρίβεια πόσο έντονα και πόσο κοντά στην πόλη θα είναι τα φαινόμενα που θα εμφανιστούν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα