Ιερώνυμος: Εντολή διερεύνησης του περιστατικού με την τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα

Ιερώνυμος: Εντολή διερεύνησης του περιστατικού με την τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα
Eurokinissi

Θέση για το θέμα που έχει προκύψει με τον ιερέα που έδιωξε απο συσσίτιο τρανς γυναίκα πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ζήτησε να διερευνηθεί το περιστατικό.

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό εδωσε ο  αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, σχετικά με την καταγγελία άρνησης χορήγησης συσσιτίου από τον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Καλλιθέας σε διεμφυλικό πρόσωπο που είχε ανάγκη.

Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού” δήλωσε ο μακαριώτατος και πρόσθεσε:

Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων“.

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, για περίπου δύο εβδομάδες μια τρανς γυναίκα απο την Καλλιθέα η οποία, λόγω ανέχειας, κατέφυγε στην ενορία της περιοχής της για να επιβιώσει,δεχόταν την τρανσφοβική συμπεριφορά του ιερέα.

Κατα την ίδια καταγγελία, “ο ιερέας είπε στη γυναίκα πως δεν είχε γνώση ότι σιτιζόταν στην ενορία και πως αν το γνώριζε, δεν θα επέτρεπε να της δώσουν φαγητό νωρίτερα. Ανάμεσα στις χυδαίες ύβρεις, ο ιερέας είπε στη γυναίκα πως ‘ξέρει ότι τα κονομάει’, και πως ‘δεν έχει οικονομική ανάγκη’, καλώντας τη να πάει να κάνει ‘αυτή τη δουλειά που ξέρει‘”.

Η γυναίκα αναζήτησε βοήθεια στον φορέα “RED UMBRELLA ATHENS”, με τα αρμόδια όργανα να καταθέτουν μήνυση στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα