Ηλ. Κουσκουβέλης: Σε δίλημμα ο Ζάεφ

Ηλ. Κουσκουβέλης: Σε δίλημμα ο Ζάεφ
O πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ AP

"Εβδομήντα χρόνια προπαγάνδας και η πίστη ότι έχουν τη μακεδονική ταυτότητα" οδήγησε στη μεγάλη αποχή του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, σύμφωνα με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων.

«Εβδομήντα χρόνια προπαγάνδας και η πίστη ότι έχουν τη μακεδονική ταυτότητα» ήταν κατά τον καθηγητή οι αιτίες που οδήγησαν στη μεγάλη αποχή στο χθεσινό δημοψήφισμα στην πΓΔΜ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σχετικά με το δημοψήφισμα στα Σκόπια στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή «Πρωινό Τανγκό» με τους Αντώνη Φουρλή και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης.

Κατά τη γνώμη του, ο συμβιβασμός ήταν ευνοϊκός για την πΓΔΜ. Εκτίμησε ότι ο Ζάεφ είναι σε δίλημμα με βάση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αφού είναι δύσκολο να “πάρει” βουλευτές από το VMRO.

Είπε ότι βλέπει πολιτικές εξελίξεις με τον Ζάεφ να εστιάζει στο 90% του “Ναι” και την αντιπολίτευση στη χαμηλή συμμετοχή.

Το News 24/7 βρίσκεται στα Σκόπια με τον απεσταλμένο του Μάνο Φραγκιουδάκη να στέλνει το κλίμα από την πρωτεύουσα της πΓΔΜ . Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω της Live Blogging πλατφόρμας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα