Ηλεία: Σε εξέλιξη η φωτιά – Διάσπαρτες εστίες και φόβοι για αναζωπυρώσεις

Ηλεία: Σε εξέλιξη η φωτιά – Διάσπαρτες εστίες και φόβοι για αναζωπυρώσεις
Φωτιά στην Ηλεία EUROKINISSI

Η φωτιά στην Ηλεία καίει εντός περιμέτρου και είναι υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς ενδέχεται να ενταθούν οι άνεμοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Ηλεία, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (03/07) στις Πόρτες Αχαΐας και πέρασε πολύ σύντομα εντός του Νομού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει εντός περιμέτρου και είναι υπό έλεγχο, ενώ δεν απειλούνται σπίτια.

Υπάρχουν καύσεις και διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της και παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς ενδέχεται να ενταθούν οι άνεμοι.

Με το πρώτο φως του ήλιου σήμερα, Δευτέρα (04/07), σηκώθηκαν εκ νέου τα εναέρια μέσα μπαίνοντας κι αυτά στη μάχη για ρίψεις από αέρος, για να ενσωματωθούν στις επίγειες δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 195 άντρες της Πυροσβεστικής με 48 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Επίσης, επιχειρούν 4 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για συνολικά τέσσερις οικισμούς, την Βάλμη, τον Κότρωνα, τα Καραγιαννέϊκα και τα Δαλαμπουρέϊκα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ “έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους οι κάτοικοι των κοινοτήτων, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα”, ενώ όπως συμπλήρωσε, “δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα τυχόν ζημιές σε σπίτια των παραπάνω περιοχών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα