Ιωνίδειος: Προκαταρκτική εξέταση για ανάρτηση του διευθυντή – Μπλέκει ιουδαϊσμό και ναζισμό

Ιωνίδειος: Προκαταρκτική εξέταση για ανάρτηση του διευθυντή – Μπλέκει ιουδαϊσμό και ναζισμό
Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά INTIME

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε ανάρτηση του διευθυντή της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά με τίτλο "Ναζισμός και Ιουδαϊσμός πολεμούν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία". Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ανάρτηση του Χαράλαμπου Μηνάογλου, διδάκτωρα νεότερης ιστορίας του Tμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και διευθυντή του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, με τίτλο “Ναζισμός και Ιουδαϊσμός πολεμούν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία”.

Το συγκεκριμένο κείμενο το οποίο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολιάζοντας την κοινωνικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία με αφορμή τη ρωσική εισβολή, κάνοντας λόγο για “νεοεποχίτικο βόθρο της Ουκρανίας” και “Εβραίους που είναι με τους Ναζί”, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Συγκεριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, “ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης έδωσε εντολή στον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων διά της παραβίασης διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, στην οποία συγκαταλέγεται και ο ισχύων αντιρατσιστικός νόμος, και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα