Ισίδωρος Ντογιάκος: Εξουδετερώθηκε η βόμβα έξω από το σπίτι του

Επιχείρηση της αστυνομίας για την εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού που βρέθηκε έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Ντογιάκου
Επιχείρηση της αστυνομίας για την εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού που βρέθηκε έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Ντογιάκου EUROKINISSI

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εμφάνισε αστοχία και δεν εξερράγη. Πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ, προχώρησαν στην εξουδετέρωσή του με αποκοπή της συνδεσμολογίας χωρίς τη χρήση ελεγχόμενης διάσπασης, ώστε να έχουν την δυνατότητα τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια να εξάγουν τυχόν αποτυπώματα ή ίχνη γενετικού υλικού των δραστών

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στις 4 τα ξημερώματα στην ιστοσελίδα «Zougla» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο οποίος προειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα επί της οδού Αδραμυττίου 18, στον Βύρωνα, δίνοντας χρονικό όριο 20 λεπτών για την έκρηξη, ενώ τόνισε πως δεν είναι φάρσα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και από εκείνη την στιγμή ο χώρος αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Ο χρόνος που έδωσε ο άγνωστος παρήλθε κατά πολύ, πιθανόν από κάποια αστοχία, ωστόσο οι αστυνομικοί αποφάσισαν να αφήσουν να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για λόγους ασφαλείας.

ADVERTISING

Πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ, προχώρησαν στην εξουδετέρωση του αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού με αποκοπή της συνδεσμολογίας χωρίς την χρήση ελεγχόμενης διάσπασης, ώστε να έχουν την δυνατότητα τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια -στα οποία μεταφέρθηκε ο μηχανισμός - να εξάγουν όσο γίνεται τυχόν αποτυπώματα ή ίχνη γενετικών υλικών των δραστών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα και στη συνέχεια είχε τοποθετηθεί στην μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας που είχαν κλέψει οι δράστες από δημότη του Βύρωνα και την οποία είχαν σταθμεύσει έξω από την πολυκατοικία που διαμένει ο Αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η χρήση της κατσαρόλας είναι «πατέντα» που στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν ξαναδεί στο παρελθόν από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο μέχρι να υπάρξει ανάληψη ευθύνης όλα είναι ανοιχτά, αφού τυχόν αντιγραφή της μεθοδολογίας δεν είναι απίθανο να έχει συμβεί.

Ο κ. Ντογιάκος έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με πλήθος υποθέσεων που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ όμως όχι με τρομοκρατία και στην Αντιτρομοκρατική αναμένουν να δουν το κείμενο της ανάληψης ευθύνης όταν και αν αυτή υπάρξει.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι στάθηκαν τυχεροί εκτός ευτυχώς από τους δράστες, αφού μία ενδεχόμενη έκρηξη θα μπορούσε να είχε ανυπολόγιστες συνέπειες έξω από μία πολυκατοικία, ενώ εξαιτίας αυτής της συγκυρίας οι Αρχές έχουν αυτούσιο τον μηχανισμό στα χέρια τους και περισσότερες πιθανότητες εξαγωγής τυχόν πολύτιμων ευρημάτων για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος διαθέτει αστυνομικό συνοδό όχι όμως και σκοπιά έξω από το σπίτι του και αυτό φαίνεται το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι δράστες, σταθμεύοντας την μηχανή με την βόμβα έξω από την πολυκατοικία που διαμένει μαζί με την οικογένειά του.

Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

"Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον" σημειώνουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς προσθέτοντας: "Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται.  Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα  φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την διαλεύκανση της υπόθεσης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συναγερμός για βόμβα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ι. Ντογιάκου

SHARE:

24Media Network