Κακοκαιρία: Στα λευκά πολλές περιοχές της Αττικής – Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κακοκαιρία: Στα λευκά πολλές περιοχές της Αττικής – Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Χιονόπτωση στον Διόνυσο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Έντονη χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της Αττικής. Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες μέρες.

Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, βροχές και χιόνια παραμένουν και σήμερα, Κυριακή, τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου (19/03) καταγράφηκαν χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων “ντύθηκαν” στα λευκά.

Βασικότερα χαρακτηριστικά του ψυχρού κύματος της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί άνεμοι, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις.

Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω χιονόπτωσης

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Ελευσίνας-Θηβών σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Ειδικότερα άρθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέως τύπου οχημάτων άνω των 3,5 τόνων καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάλαια Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών στο ρεύμα προς Θήβα από το 5ο χιλιόμετρο (Πρατήριο καυσίμων REVOIL πρώην CYCLON).

Συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψους του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της χιονόπτωσης. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ στη Πεντέλη έως το ύψος του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα έχει κλείσει η Λεωφόρος Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της Λ. Θησέως στην Εκάλη, καθώς και στην ανώνυμη οδός από το ύψος Καλοπούλα στην Καισαριανή προς Υμηττό.

Χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Η κακοκαιρία δείχνει τα δόντια της για τα καλά στην Αθήνα. Στον πιο κρύο Μάρτιο της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον, τα χιόνια επισκέφθηκαν και τα βόρεια προάστια.

Στους –5 η θερμοκρασία στην Πάρνηθα

Χαμηλές θερμοκρασίες, τσουχτερό κρύο και πυκνή χιονόπτωση στην Πάρνηθα, όπου το θερμόμετρο έδειξε -5 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα Κυριακή στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 08 με 09 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-03-2022

Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν κι είναι πιθανό στα νοτιοδυτικά να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα τα φαινόμενα στα ανατολικά και τα νότια θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 με 11 βαθμούς, μόνο στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί και το βράδυ στα βόρεια τοπικά η θερμοκρασία και -6 (μείον 6) βαθμοί Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 22-03-2022

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Είναι πιθανό οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης να είναι πρόσκαιρα πυκνές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα
δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στα βορειοανατολικά.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα